Dva biblijska načina kako nadvladati strah

Kako nadvladati strah? Dva biblijska načina u nastavku vam mogu pomoći!

„Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi.“ (1. Ivanova 4, 18)

Svatko ima strahove. Vaš problem nije strah, nego ono što radite sa strahom. Isus nam je u Ivanovom evanđelju 8, 32 poručio: „Upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.“

Mogao bih navesti desetke biblijskih načina kako svladati strah, no ovo su dvije ideje s kojima možete odmah početi.

1. Vježbajte se u Isusovoj prisutnosti

Usvojite naviku da se stalno podsjećate tijekom dana „Bog je sa mnom.“ Vježbajte razgovor s njim tijekom cijelog dana – kada hodate niz ulicu, kada ulazite u auto, čak i kada se kupate.

Kada to činite, shvatit ćete da je on uvijek s vama. Ne trebate „provesti neko vrijeme“ s Bogom. Svo vaše vrijeme može biti „Božje vrijeme.“ Kada si osvijestite Božju prisutnost u svome životu, strah će nestati.

Kada je Bog blizu strah će vam nestati. Zašto? Zato što je Bog ljubav, a Biblija nam kaže kako: „Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah“ (1. Ivanova 4, 18). Što više budete osjećali Božju ljubav, manje ćete se bojati.

PROČITAJTE: 3 moćna biblijska oružja protiv brige i straha

2. Djelujte protiv straha

Ne možete otići oko straha, ispod ili iznad njega. Morate proći kroz njega. Morate učiniti ono čega se najviše bojite. To se zove vjera. Morate otvoriti vrata ormara i uvjeriti se da čudovište nije veliko kao što ste mislili.

Strah je uvijek gori od stvarnosti. Strah od neuspjeha gori je od neuspjeha. Neuspjeh nije kobna stvar, morate se podignuti i pokušati ponovno. Strah od odbijanja gori je od samog odbijanja. Strah od sramote gori je od same sramote. Zašto? Zato što se strah odvlači satima, danima i godinama. Strah je „lažan dokaz koji se čini stvarnim“. Strah je lažan.

Ova rješenja neće samo vama pomoći sa strahom, nego s njima možete pomoći i drugima. Vjerojatno znate mnogo ljudi koji u životu nose mnoge strahove. Prenesite im ovu pomoć.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!