strpljivi
Foto: Stocksnap.io

Možda se duže vrijeme molite za određenu stvar te se pitate čuje li Bog uopće vaše molitve. Biti strpljiv i čekati je tema o kojoj Biblija dosta govori. Što nas ovi stihovi mogu naučiti o strpljenju?

U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! (Rimljanima 12,12)

Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju. (2. Petrova 3,9)

U Jahvu ja se uzdam, duša se moja u njegovu uzda riječ. Duša moja čeka Gospodina više no zoru straža noćna; više no zoru straža noćna. (Psalam 130,5-6)

Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na nj na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze. (Izreke 3,5-6)

Al’ Jahve čeka čas da vam se smiluje, i stog ìzglêdâ da vam milost iskaže, jer Jahve je Bog pravedan – blago svima koji njega čekaju. (Izaija 30,18)

I dok je jednom s njima blagovao, zapovjedi im da ne napuštaju Jeruzalema, nego neka čekaju Obećanje Očevo »koje čuste od mene. (Djela 1,4)

Strpite se dakle, braćo, do dolaska Gospodnjega! Evo: ratar iščekuje dragocjeni urod zemlje, strpljiv je s njime dok ne dobije kišu ranu i kasnu. Strpite se i vi, očvrsnite srca jer se dolazak Gospodnji približio! (Jakovljeva 5,7-8)