Molitva za teške dane

Molitva za teške dane usmjerit će vaš pogled s vaših okolnosti na Svemogućeg Boga. On prolazi s vama kroz njih!

„Približite se Bogu i on će se približiti vama! Očistite ruke, grešnici! Očistite srca, dvoličnjaci!“ (Jakovljeva 4, 8)

Svi imamo svoje teške dane. Dane pune izazova. Sati su dugi, čini se kao da se jedva nosimo s njima. Nekada se takvi dani jave kao niz iritantnih događaja koji se nakupe u jednom, užasnom, jako lošem danu. U nekim pak danima događaji nam u život upadnu kao eksplozivne bombe.

U takvim smo danima nekad zaposleni i okupirani jer pokušavamo popraviti nastalu štetu. Ili nas odvuku naše misli i osjećaji brigama koje nas pritišću. Ili se možda pokušavamo sakriti od borbe i pokušavamo ne misliti na to – možda će sve proći.

PROČITAJTE: Molitva za Božju pomoć u nevolji

Umjesto takvih reakcija teške dane trebamo vidjeti kao priliku da se približimo Bogu. To su nam prilike u kojima se možemo osloniti na Njega, na Njegovu pomoć i na Njegovu milost. Takvi nas dani podsjećaju koliko smo očajni, a koliko je Spasitelj velik.

Molitva za teške dane

Oče, koji jesi na nebesima,

Pomozi mi! Ovaj me dan toliko umara i pritišće. Toliko se toga događa odjednom, i ne znam što da radim. Previše mi je svega. Osjećam se kao da stojim u oluji koja sve izvrće oko mene. Ne mogu se kretati, sila je prejaka za mene. Možda će me odnijeti sa sobom, a bojim se da se neću moći ustati.

Oče, podižem ti svoje oči. Moja je molba jedino što mogu učiniti. Molim Te da mi danas daš svoju milost. Pomozi mi da osjetim i vidim tvoju prisutnost, i da si uz mene. Pomozi mi da shvatim da je tebi sve poznato, pa i moja nevolja.

Dok promišljam i meditiram o Tebi, ispunjava me čuđenjem činjenica da me voliš i da se brineš za mene. Nijedna druga religija na svijetu nema Boga koji svoj narod voli. Nijedna druga religija nema Boga koji sluša molbe ljudskog srca i o kojima se brine. Nijedna druga religija nema Boga koji bi se ponizio u obliku slabog ljudskog tijela i živio u svijetu punom grijeha. Nijedna druga religija nema Boga koji je za svoju djecu dao život.

Ali Ti si taj Bog. Ti si jedini Bog. Tvoja nam riječ govori da si me po Isusu Kristu odabrao za svoje dijete i prije nego je svijet postao (Efežanima 1, 4). Dao si mi svoju ljubav i učinio me svojim. Tvoja riječ isto kaže „njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupâ po bogatstvu njegove milosti“ (1, 7).

Oprosti mi što me ovaj dan plaši. Oprosti mi što se žalim i mrmljam o ovom danu. Oprosti mi što sam zaboravila da si uz mene. Oprosti mi što sam zaboravila da sam tvoje dijete po Isusu Kristu. Oprosti mi što sam zaboravila preslavne istine i milosti koje mi je dalo tvoje evanđelje.

PROČITAJTE: 5 stvari koje vam mogu pomoći kada ste suočeni s teškim problemima

Zbog tih istina se u ovom teškom danu obraćam Tebi. Molim se Pavlovim riječima i govorim ih kao da su moje: „Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac Slave, dao vam Duha mudrosti i objave kojom ćete ga spoznati; prosvijetlio vam oči srca da upoznate koje li nade u pozivu njegovu, koje li bogate slave u baštini njegovoj među svetima i koje li prekomjerne veličine u moći njegovoj prema nama koji vjerujemo: ona je primjerena djelotvornosti sile i snage njegove“ (Efežanima 1, 17-19).

Oče, čuj moju molitvu. Podari mi nadu u ovom teškom danu. Pomozi mi da se oslonim na tvoju milost, mudrost i snagu.

Po Kristu, i s Kristom, i u Kristu se molim. Amen.

Autorica: Christina Fox; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com

Ostale molitve za različite prigode možete pronaći na OVOM LINKU!

NAJNOVIJE!