Pobijedite strah: Biblijski stihovi koji će vas ispuniti mirom

Pobijedite strah! U tome vam mogu pomoći biblijski stihovi koji će vas ispuniti mirom. Božja Riječ uvijek umiruje srca i donosi nadu.

Ne znam niti jednu osobu koja se s vremena na vrijeme ne bori s nekim strahom.

Možemo doći u napast da se bojimo za svoje zdravlje, svoju djecu i unuke, budućnost naše nacije, pogotovo što više gledamo loše vijesti. U iskušenju smo da se bojimo za svoje financije … Poznato vam je?

Biblijski stihovi koji će vas ispuniti mirom

Bog zna naše strahove i dao nam je puno biblijskih stihova za taj problem. Želi da imamo mir koji nadilazi svako razumijevanje. Želi da se oslobodimo tjeskobe. U nastavku su predivni biblijski stihovi koji će vas ispuniti mirom.

1. Ne boj se (Izaija 43, 1-3)

“Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj! Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće. Jer ja sam Jahve, Bog tvoj, Svetac Izraelov, tvoj spasitelj.”

Bog kaže svojoj djeci da se ne boje. Zašto? Jer nas je otkupio i učinio Njegovima. Stoga kada prolazimo kroz teške stvari – kada prolazimo kroz vode, rijeke i vatru, sam Bog, naš Spasitelj, bit će s nama, i čuvat će nas i štititi.

2. Bog je za nas (Rimljanima 8)

Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? (…) Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? (…) Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem. (Rimljanima 8, 31-32, 35., 38-39)

Bog, Stvoritelj svega je za nas. Dao je svog Sina da nas otkupi! Ako je dao svoga Sina za nas, neće li zadovoljiti naše potrebe? Neće li nas čuvati? Neće li nam dati ono što nam treba? Stoga nas NIŠTA – ni sada ili u budućnosti neće moći odvojiti od Njegove ljubavi prema nama u Isusu.

3. Urezani smo u Njegove ruke (Izaija 49, 15-16)

“Može li žena zaboravit’ svoje dojenče, ne imat’ sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću. Gle, u dlanove sam te svoje urezao, zidovi tvoji svagda su mi pred očima.”

Koja bi majka zaboravila svoje dojenče? To se rijetko može dogoditi, ali Bog nikada neće zaboraviti neko od svoje djece. Urezao nas je na dlanovima.

Kada Isus pogleda svoje proslavljene ruke i ugleda tragove križa, vidi naša imena urezana tamo. Nikada nas neće zaboraviti!

4. Božja ljubav je postojana (Tužaljke 3, 22-23)

Dobrota Jahvina nije nestala, milosrđe njegovo nije presušilo. Oni se obnavljaju svako jutro: tvoja je vjernost velika!

Evo kako gajimo nadu i tjeramo strah: ključ je “prizivati ​​u pamet” istinu o našem Bogu. Moramo se podsjetiti na činjenicu da je postojana Božja ljubav prema nama. Nikad ne prestaje. Moramo se podsjetiti da svako jutro Bog ima nove milosti za nas. I moramo se podsjetiti na beskrajno veliku Božju vjernost.

5. Ne brinite se ni za što (Filipljanima 4, 6-7)

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.

Evo kako se boriti protiv tjeskobe za budućnost: molite i zahvaljujte Bogu “u svemu” – u svemu zbog čega biste bili u iskušenju. Nastavite donositi svoje zahtjeve Bogu. Nastavite mu zahvaljivati ​​na svemu čega se sjetite.

6. Ponizite se (1. Petrova 5, 6-7)

Ponizite se dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme. Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.

Bog obećava da će dati milost poniznima. Kada Mu služimo u poniznosti, On obećava da će nas “podići” u pravo vrijeme.

Zašto bismo svoju tjeskobu bacili na Boga? “Jer on se brine za vas” – Kralj kraljeva, Gospodar gospodara, Stvoritelj svemira brine za vas. Nevjerojatno! Brine za nas jer nas je otkupio krvlju svoga Sina. Brine za nas jer nas je usvojio kao vlastitu djecu. Stalo mu je do svakog detalja našeg života. Baci svoje brige na Njega!

7. Budite jaki i hrabri (Jošua 1, 9)

“Odvaži se i budi hrabar! Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.”

Iako se ovaj stih izvorno odnosio na Izrael koji je ušao u Obećanu zemlju, ovaj biblijski stih o strahu možemo primijeniti i na vlastiti život. Kao što je Bog bio s izraelskim narodom, tako je i s nama kamo god išli. Ne postoji ni centimetar u svemiru koji je izvan Božje suverenosti.

Bez obzira kakva teška iskušenja mogu doći, možete biti sigurni da je Bog 100% s vama. On vas vodi na svakom koraku, štiteći vas od zla i vodeći vas stazama pravednosti.

8. Uzdam se u tebe (Psalam 56, 4-5)

Kad me strah spopadne, u te ću se uzdati. Božje obećanje slavim, u Boga ja se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti smrtnik?

Strah je rezultat povjerenja u nešto drugo osim u živog, svemogućeg Boga. Strah dolazi od nade i odmora u nečemu što nije živi Bog. Vjerujemo obećanjima ili prijetnjama koje daje netko drugi, a ne Bog.

Strah možemo pobijediti stavljanjem povjerenja u Onoga koji nam daje divna obećanja. Kada čitamo Njegova obećanja, to odagnava naše strahove i ispunjava nas nadom i povjerenjem. Kada vjerujemo Njegovoj Riječi, shvatimo da nas ni život, ni smrt, ni bilo što drugo ne mogu odvojiti od živog Boga.

Ovo su samo neki biblijski stihovi koji će vas ispuniti mirom. Uzmite Božju Riječ u ruke i potražite još desetke ohrabrenja za sebe.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!