10 biblijskih stihova koji će unijeti svjetlo u vašu tamu

Loše vijesti i negativne prognoze svaki dan raspiruju ​​vatru tjeskobe i straha. Ovi biblijski stihovi će unijeti svjetlo u vašu tamu.

Prošla godina bila je svima prilično teška. Mnogima je donijela velike valove tjeskobe i depresije. Nedostatak socijalne interakcije, stres zbog financija i otpuštanja, zabrinutost zbog potencijalnog obolijevanja i samoća, samo su neki od problema koje su dijelili mnogi ljudi diljem svijeta.

Umjesto da se usredotočimo na tamu, možemo duboko udahnuti i odlučiti se usredotočiti na svjetlo. Kao vjernici znamo da nas Bog nikad ne napušta. Znamo da je On svjetlo i istina. Možemo se odmoriti u obećanjima da je On dovoljan za naše potrebe, jer je Opskrbitelj, Iscjelitelj, Održavatelj naših duša.

Unatoč nevoljama u svijetu koji se neprestano mijenja, možemo biti sigurni u Božji nepromjenjivi karakter i suverenost. Isus je bio i jest Kralj kraljeva i Gospodar gospodara. Prošla godina to nije promijenila, a ništa što bismo mogli doživjeti u 2021. također neće promijeniti tu istinu.

Naše oružje protiv rastuće tame

Svakog dana svjedoci smo loših vijesti. Da ne biste “pali” u tamu svakodnevice, odvojite više vremena za čitanje Biblije nego za društvene mreže. Idite Gospodinu prije nego što odete na ogovaranje. Više molite umjesto da brinete. Stalno punjenje uma s lošim vijestima, negativnim perspektivama i strahom samo će raspirivati ​​vatru tjeskobe i straha. Ali obnavljanje vašeg uma Božjom Riječju i molitvom donijet će svjetlo u tamu.

Nosite svjetiljku i budite ambasador nade, a ne širitelj straha. Kao kršćani, moramo uvijek biti spremni dati odgovor za nadu koja je u nama.

“Naprotiv, Gospodin – Krist neka vam bude svet, u srcima vašim, te budite uvijek spremni na odgovor svakomu koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama.” (1. Petrova 3, 15)

Biblijski stihovi koji će unijeti svjetlo u vašu tamu

Neka vas ovih deset stihova ohrabri istinom da nikad niste sami, da vas Bog vidi i da je Kristovo svjetlo nadvladalo tamu. Podijelite tu istinu s drugima i ohrabrite ih stihovima u nastavku.

“Jahve, ti moju svjetiljku užižeš, Bože, tminu moju obasjavaš.” (Psalam 18, 28)

Svaki dobar dar, svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlila u kome nema promjene ni sjene od mijene. (Jakovljeva 1, 17)

Isus im zatim ponovno progovori: “Ja sam svjetlost svijeta; tko ide za mnom, neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života.” (Ivan 8, 12)

“Ja – Svjetlost – dođoh na svijet da nijedan koji u mene vjeruje u tami ne ostane.” (Ivan 12, 46)

On nas izbavi iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo Sina, ljubavi svoje, u kome imamo otkupljenje, otpuštenje grijeha. (Kološanima 1, 13-14)

“A ovo je navještaj koji smo čuli od njega i navješćujemo vama: Bog je svjetlost i tame u njemu nema nikakve! Reknemo li da imamo zajedništvo s njim, a u tami hodimo, lažemo i ne činimo istine. Ako u svjetlosti hodimo, kao što je on u svjetlosti, imamo zajedništvo jedni s drugima i krv Isusa, Sina njegova, čisti nas od svakoga grijeha.” (1. Ivanova 1, 5-7)

A vi ste rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, sveti puk, narod stečeni da naviještate silna djela Onoga koji vas iz tame pozva k divnom svjetlu svojemu. (1. Petrova 2, 9)

Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima. (Matej 5, 16)

“Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?” (Psalam 27, 1)

Čestitima sviće k’o svjetlost u tami: blag, milosrdan i pravedan Jahve. (Psalam 112, 4)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!