5 biblijskih stihova podijeliti s nevjernicima
Foto: Unsplash

Ovih 5 predivnih biblijskih stihova trebali bismo podijeliti s nevjernicima. Možda probude vjeru u njihovim srcima.

Slijediti Boga je najljepša avantura puna ljubavi, radosti i nade. Pa zašto to iskustvo ne bismo željeli podijeliti s drugima?

Vjerujem da kao kršćani možemo ponuditi nadu i smisao svijetu koji često vrišti od straha i nemoći.

5 biblijskih stihova koje bismo trebali podijeliti s nevjernicima

Biblija je puna sjajnih stihova koje možete podijeliti s nevjernikom. Ima stihova koji će se dopasti nečijem intelektu i logici, a ima i onih koji će dirnuti emocije i srce nevjernika.

1. Propovjednik 3, 1

Sve ima svoje vrijeme. Svaka stvar ima svoje vrijeme pod nebom.

Mnogi će se zapitati zašto se čovječanstvo mora nositi sa smrću, ratovima ili drugim izazovima ako postoji Bog? Ovaj stih govori o ovim pitanjima objašnjavajući da za sve postoji vrijeme pod nebom. Bog nije kriv za posljedice čovjekovog pada u grijeh. Teškoće i kušnje će doći, ali Bog sve drži pod kontrolom.

2. Ivan 3, 16

Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

Volim ovaj stih jer jasno govori koliko nas Bog voli. Toliko mu je stalo do nas da je dao svog jedinog Sina za naše spasenje. Ljubav daje, a Bog je ljubav. Bog je stvorio svijet oko nas i sve je učinio dobrim za nas (Postanak 1). Toliko nas voli. Sve je to za naše zadovoljstvo – poput roditelja koji stvaraju prekrasnu sobu za dobrodošlicu svom novorođenom djetetu, Bog je također stvorio cijeli svijet za dobrodošlicu čovječanstvu. To nam daje sigurnost u našim životima. No, nakon ovog života, ako smo Mu bili vjerni, Bog će nam otvoriti i vrata svoga Kraljevstva i poželjeti dobrodošlicu.

3. Ivan 10, 10

Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i pogubi. Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.

Obeshrabrenost, tuga i beznađe prožimaju naše društvo. Sotona želi upropastiti ljudske živote. Međutim, sam Isus nas podsjeća u ovom stihu da je došao dati nam život u izobilju. Gospodin nam daje viziju, svrhu i snagu u našem hodu kroz život.

PROČITAJTE: Najpoznatiji stih u Bibliji

4. Rimljanima 8, 37

U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.

Kao kršćani, možemo učiniti više od pukog preživljavanja života ovdje na zemlji. Vjerujem da ovaj stih ukazuje na to da možemo napredovati. Božja ljubav i podrška čine nas više od pobjednika u svemu što radimo i govorimo. Jednom kada prevladamo svoje strahove i tjeskobe, možemo vidjeti da su mogućnosti beskrajne.

5. Prva Ivanova 4, 16

I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu.

Jedna od najdivnijih stvari koje možemo čuti je da smo voljeni. Ljubav naših roditelja, naših supružnika ili naše djece može nas silno ohrabriti, ali spoznaja da nas Bog Stvoritelj voli može neizmjerno promijeniti naše živote. Kao što ovaj stih kaže: “Bog je ljubav.” Ovo je vrlo osvježavajuće čuti u svijetu u kojem se čini da svatko traži zamjerku svima drugima. Zakoni i kazne su norma, ali je imperativ da nevjernik shvati da naš Bog nije takav. Toliko nas voli, nudi nam mir, nadu i oprost. Nažalost, postoje posljedice naših loših izbora i postupaka, ali Božje je srce za nas.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare