Biciklist je ugledao napuštenog psa s vrećicom u ustima. Ono što je našao unutra ga je natjeralo u plač

58-godišnji Paul Skinner je vozio bicikl kada je krajičkom oka vidio da se nešto miče na pustoj livadi. Prvo je pomislio da je u pitanju neka ptica, no nešto mu nije dalo mira.

Vratio se i ugledao izmorenog koker španijela, koji je bio skoro na samrti. Primijetio je da drži vrećicu u ustima. Kada je pogledao unutra, jeza mu je prošla kroz kosti.

U vrećici su se nalazila četiri mrtva psića. Nije mogao vjerovati da je neko bio spreman na takav monstruozan čin. Paul je kontaktirao borce za prava životinja i ljude koji vode sklonište za napuštene životinje. Volonteri su došli vrlo brzo, ali psićima nije bilo spasa.

Veterinar je ustanovio da su štenići rođeni isti dan kada su pronađeni i da su najvjerojatnije bili živi kada su odbačeni, zajedno s majkom. U njoj su pronašli mikročip, međutim odveo ih je samo do njenog prvobitnog porijekla.

VIDI OVO: Pas je hodao 200 kilometara do vlasnika koji su ga napustili

Majka psića je smještena u sklonište i nazvana Carly i na svu sreću više nikad neće biti tretirana kao smeće.

Ona svima treba da nam posluži kao primjer. Odbila je napustiti svoje psiće, čak i kada više nije bilo nade za njih i pokazala više osjećaja nego što ih mnogi ljudi imaju.