Bili su presretni kada je rođen njihov sin, no nisu bili spremni za ono što im je život priredio

Roditelji su bili presretni kada je rođen njihov sin, no nisu bili spremni za gubitak koji im je život priredio. Dječak je živio samo 132 dana.

Kada je par iz Nashvillea iskusio teški gubitak svog novorođenog sina, znali su da moraju reagirati na poziv o bebi koja je pronađena napuštena u istoj bolnici. 

Katie i Josh Butler su bili presretni kada je rođen njihov sin, Josh Dewey Butler IV, u svibnju 2015. godine, no nisu bili spremni za ono što im je život priredio. 

Dewey je imao genetski poremećaj od rođenja što mu je otežavalo hranjenje i disanje. Živio je kratak život od samo 132 dana u bolnici za djecu, a onda je otišao kući u Raj. 

Prisjećajući se onih dana koje je par doslovno proveo na koljenima, Josh kaže da je njihovo vrijeme s Deweyem, prije njegova rođenja, vrijeme koje je proveo s njima i nakon njegove smrti, bio pravi duhovni boj. 

Par je zamolio svoje voljene za molitve da Bog izliječi Deweya i da obitelj dobije hrabrost da ostane snažna i bori se za njegov život. 

Teško je zamisliti kroz što su Katie i Josh prolazili kada su izgubili svog sina i posljednji ga put zagrlili prije nego su ga odnijeli na pogreb u njegovoj sjedalici. 

„Mislili smo, ‘Mi smo sasvim normalni ljudi! Zašto smo mi onda dobili bolesnu bebu? Zašto je naša beba umrla? Događa li se ovo zaista?’“, rekao je Josh. 

Bog je djelovao cijelo vrijeme

U međuvremenu je Bog djelovao za te dvije divne osobe te je bio s njima cijelo to vrijeme. On je znao što je dobro ili loše za njih i da su očajno trebali drugo dijete da bi krenuli na put oporavka i liječenja. 

Njihovi životi su se uskoro potpuno promijenili kada im je jedna od Deweyevih medicinskih sestara rekla da je na petom katu bolnice napuštena beba koja ima sličnu bolest kao Dewey. Bebino je ime bilo Braxtel, a njegova ga je obitelj tamo napustila. 

Posvojeni dječak
Foto: Faithpot.com

VIDI OVO: Posvojena žena pronašla svoje biološke roditelje – i ponovno ih spojila

„Odmah sam znala da je to odgovor na naše molitve“, rekla je Katie kada je čula za bebu, „Ta je beba trebala dom i obitelj.“ 

Roditelji su upoznali Braxtela te su u svom srcu znali da će on biti dio njihove obitelji. Tako su postali njegovi udomitelji, a uskoro su ga i službeno posvojili. Braxtel se liječio zbog drugačije bolesti neko vrijeme, a nakon toga su ga Josh i Katie odveli kući. 

No, to nije značilo da je bol zbog gubitka Deweya bila smanjena, nego je obitelji imala svrhu za život. Sada su se borili za novu bebu. Bilo bi im lako osjećati se depresivno i beznadno, no Braxtel ih je svaki dan podsjećao da život nije u vezi stavljanja sebe na prvo mjesto, nego drugih. 

Njihov je dječak sada narastao te ima 2 godine i koristi istu medicinsku opremu kao Dewey, a ima i isti tim u bolnici. Braxtel ne može samostalno disati nego koristi cijev, a komunicira znakovnim jezikom. 

„Jako se dobro oporavio, nadnaravno se oporavio i jako smo zahvalni“, rekla je Katie. 

Posvojeni dječak 2
Foto: Faithtop

Bog ima svrhu za svakoga

Podijelili su svoju priču u epizodi Američkog Ninja Ratnika u kojoj je Josh bio jedan od natjecatelja. Željeli su da njihova priča pomogne drugima da nađu mir i izlječenje od bilo koje teškoće u životu. 

Josh je rekao da Bog ima svrhu za svakoga, u dobrom i lošem, te da oni dijele svoju priču u emisiji jer žele da svi znaju da njihov život nije uzaludan, nego ima svrhu.

NAJNOVIJE!