Biljka koju gazimo i bacamo je dar od Boga koji liječi mnoge bolesti

Ljekoviti čaj od koprive popularan je širom svijeta jer obiluje velikom količinom vitamina, minerala i klorofila koji jačaju imunitet i pomažu u liječenju raznih bolesti, prehlada i ozbiljnih upala, piše Klix.ba.

Ako u vašem dvorištu primijetite koprivu, nemojte je sjeći, već iskoristiti njezine zelene listove i napravite topli napitak koji će okrijepiti vaš organizam. Ako ste podložni čestim prehladama i upalama, kopriva će vam pomoći da ojačate imunitet jer je bogata bakrom, vitaminom C, magnezijem, manganom i cinkom.

Kopriva sadrži dosta željeza zbog čega se smatra vjernim borcem protiv anemije. Ova bolest često pogađa djecu, adolescentne, trudnice i starije osobe, a željezo je jako teško nadoknaditi kroz hranu. Kako biste izbjegli razne tablete, najbolje je piti čaj od koprive.

Osobe koje se bore s viškom kilograma, mogu koristiti koprivu koja stvara osjećaj sitosti i povoljno utječe na regulaciju tjelesne težine. Pomaže pri bržem izbacivanju urina zbog čega se smatra prirodnim čistačem organizma.

Muškarci mogu imati velike koristi od koprive jer se ona godinama koristi za liječenje prostate prirodnim putem te sprječavanje pojave malignih tumora na ovoj žlijezdi.

Čaj od koprive odličan je i za osobe koje imaju problema s peludne groznice koja uzrokuje nekontroliran svrbež, iritaciju, crvenilo očiju i hunjavicu.