NaslovnicaZdravlje5 biljaka iz Biblije koje se koriste u ljekovite svrhe

5 biljaka iz Biblije koje se koriste u ljekovite svrhe

Biblija spominje mnoštvo biljaka koje se koriste u ljekovite svrhe. Ovdje spominjemo samo neke od njih:

1. Smirna (Commiphora myrrha)

Smirna je biljka koja se spominje u Bibliji kao dar koji su mudraci donijeli Isusu. Smatra se da ima ljekovita svojstva, uključujući antimikrobna i protuupalna svojstva. Koristi se za liječenje različitih stanja, uključujući upalne bolesti, rane i kožne infekcije.

2. Tamjan (Boswellia spp.)

Tamjan je smola koja se dobiva od drveta Boswellia. Spominje se u Bibliji kao sastojak tamjanskog kadila koje se koristilo u religijskim obredima. Smatra se da tamjan ima protuupalna svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini za liječenje upalnih bolesti i bolova.

3. Kadulja (Salvia officinalis)

Kadulja je biljka koja se spominje u Bibliji kao biljka koja ima ljekovita svojstva. Kadulja se koristi u tradicionalnoj medicini za liječenje probavnih smetnji, upalnih stanja grla i usne šupljine te za smirivanje živaca.

VIDI OVO: Biblija i medicina: Upute koje je Bog dao o postupanju u slučaju bolesti, a vrijede i danas

4. Cedar (Cedrus spp.)

Cedar je vrsta drveta koja se spominje u Bibliji. Ulje dobiveno iz cedarevog drveta koristi se u aromaterapiji i tradicionalnoj medicini za liječenje kožnih bolesti, reumatskih bolova i respiratornih problema.

5. Hren (Armoracia rusticana)

Hren se ne spominje izravno u Bibliji, ali se pretpostavlja da je biljka koja se opisuje kao “divlja kopriva” u hebrejskom tekstu. Hren se koristi u tradicionalnoj medicini kao sredstvo za liječenje dišnih kanala i pluća, sinusa te probavnih smetnji.

Zaključak

Važno je napomenuti da je ova lista samo nekoliko primjera biljaka koje se spominju u Bibliji, a koje se koriste u ljekovite svrhe. Postoji mnogo drugih biljaka koje se također spominju u Bibliji, ali se njihova ljekovita svojstva i primjena mogu razlikovati ovisno o interpretaciji i tradiciji. Uvijek je najbolje konzultirati stručnjaka prije korištenja biljaka u medicinske svrhe.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare