Bio je u bolnici u kritičnom stanju: Jedna odluka njegove sestre mu je spasila život

Sandeep Kumar iz Indije je ležao u bolnici u vrlo kritičnom stanju zbog problema s bubrezima. Jedna odluke njegove sestre Dev mu je spasila život.

Liječnica iz Indije je pred veliki indijski blagdan podarila svom bolesnom bratu Sandeepu Kumaru najvrjedniji dar – život.

Ona je, naime, donirala bubreg Kumaru koji je dugo bio na dijalizi i kome je transplantacija bila neophodna.

– Ne mogu joj dovoljno zahvaliti. Obično braća daruju sestre na ovaj blagdan, ali Sujata je ovog puta darivala meni. Poklonila mi je život – drhtavim glasom rekao je Kumar za Times of India telefonom iz bolnice.

Kumar je, prije nego što se razbolio, radio kao glavni povjerenik za porez na prihod u Lucknowu u indijskoj državi Uttar Pradesh.

VIDI OVO: 10 simptoma da vam bubrezi ne rade dobro

Njegova sestra, doktorica Dev je ginekologinja i profesorica na Medicinskom fakultetu.

Dev i Kumar u bolnici; Foto: Times of India

– Za mene je moj stariji brat sve. Kao medicinski radnik, svjesna sam donacije bubrega i na koji način trebate živjeti nakon što donirate bubreg. Sretna sam što sam podarila novi život bratu – rekla je 51-godišnja doktorica.

Kumar je 14. kolovoza podvrgnut transplantaciji bubrega u Institutu za bubrežne bolesti u istraživačkom centru u Ahmedabadu.

Prema procjeni liječnika, dobro se oporavlja, nivo kreatinina mu je u granicama propisanosti, a uskoro će vjerojatno biti otpušten iz bolnice.