Želite biti slični Isusu? Ovo trebate više činiti!

„Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega.“ (Poslanica Hebrejima 12, 2)

Možda ste čuli onu izreku „s kim si takav si“. To je dobra lekcija vašoj djeci da ju zapamti, ali ona vrijedi i za naš duhovni život.

Trebate trošiti manje vremena na neka poznanstva zato što vas vuku dolje. Ako se družite s ljudima koji nemaju ikakve ambicije, ni vi nećete imati ambicije. Ako se družite s ljudima koji su kritički, i vi postajete kritični. Ljudi s kojima provodite najviše vremena utječu na vas iz da na u dan.

Biblija nam o ovome govori u vezi našeg duhovnog rasta: „Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega.“

VIDI OVO: Bog vas je postavio na pravo mjesto u pravo vrijeme

Zato je jako važno da svakog dana provodimo vrijeme s Isusom. Vaš duhovni rast ovisi o tome. Postajete sličniji Isusu kada provodite vrijeme s Njim.

Izričito preporučujem da u svome dnevnom rasporedu pronađete posebno mjesto u kojem ćete svakog dana provoditi vrijeme s Bogom. Počnite s 5, 10, ili 15 minuta u danu. Nije bitno kada ćete to napraviti – samo to napravite! Uzmite Bibliju, sjednite u svoju najdražu fotelju, čitajte nekoliko minuta i onda razgovarajte s Bogom o problemima u vašem životu.

Čak je i Isus imao naviku odlaziti na mjesto gdje je mogao razgovarati sa svojim nebeskim Ocem. U Lukinom 22, 39 čitamo kako je išao na Maslinsku goru kako bi se pomolio „po običaju“.

Ako je Isus postavio primjer tako što je provodio vrijeme sa svojim Ocem, zar neće ta navika biti dobra i za vas? To je jedini način kojim ćete zaista postajati kao On.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!