Zašto bismo trebali biti zahvalni za loše dane?

Često Bogu zahvaljujemo na blagoslovima koje nam daje. Ali zašto bismo trebali biti zahvalni i za loše dane?

Kada je najlakše biti zahvalan? Kad stvari idu dobro, zar ne? Iako je možda lakše slaviti Boga kada sve ide onako kako želite, jednako je važno, ako ne i važnije, zahvaljivati ​​mu usred kušnji.

Zahvalni i za loše dane

“Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.” (1. Solunjanima 5, 16-18)

U gornjim stihovima Pavao govori crkvi u Solunu da se uvijek raduje i zahvaljuje u svim okolnostima. To može biti teško učiniti, pogotovo kada stvari ne idu dobro. Zašto onda moramo zahvaljivati? Zašto se ne možemo prepustiti cinizmu i nezahvalnosti? Zato što nas Bog poziva na život stalne zahvalnosti. Božja je volja da zahvaljujemo.

To ne znači da moramo biti uvijek nasmijani. Ponekad su stvari u životu loše i trebali bismo tugovati ili biti uzrujani, ali upravo u tim trenucima Bog od nas traži da mu svejedno zahvaljujemo.

Kušnje nisu besmislene

Bog ima svrhu za sve, čak i za loše. Možda trenutno ne možemo vidjeti dobro, ali Bog vidi cijelu sliku i možemo imati nadu znajući da naša patnja nije uzaludna, već da je dio Božje veće svrhe.

Nadalje, u Kološanima 3, 17 stoji: “I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu!”

PROČITAJTE: Molitva zahvale: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Bez obzira kako se osjećamo u bilo kojem trenutku, još uvijek imamo kontrolu nad onim što govorimo i radimo, i trebali bismo se okretati Bogu. Jedna od osobina iskrenog vjernika je kako on ili ona reagiraju na kušnje. Pronalazeći dobro u zlu i zahvaljujući usprkos negativnim okolnostima, vjernici se izdvajaju od ostatka svijeta, a istovremeno podižu vlastito raspoloženje upirući oči u Boga umjesto u svijet.

Bog ima plan za vaš život

On može sve u vašem životu iskoristiti za dobro. Bol neće trajati zauvijek. Ako poznajete Isusa kao Spasitelja, ići ćete u raj. I iskoristit će čak i teške stvari u životu da izgradi vaš karakter.

Znate li što će vam pomoći da budete zahvalni na svemu? Kada se dogode loše stvari, nemojte se pitati: “Zašto se to događa meni?” Umjesto toga, pitajte: “Bože, što želiš da naučim iz ovoga?”

Kada učite od Boga, postajete sve sličniji Kristu. Tada ćete moći bolje vidjeti kako On radi u vašem životu i zahvaliti Mu u svim okolnostima.