NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeBivša 'desna ruka' ateista Richarda Dawkinsa sada ispovijeda vjeru u Krista: Isus...

Bivša ‘desna ruka’ ateista Richarda Dawkinsa sada ispovijeda vjeru u Krista: Isus je Bog!

Josh Timonen, kojeg se često smatralo desnom rukom poznatog ateiste Richarda Dawkinsa, nedavno je ispovjedio svoju novopronađenu vjeru u Isusa Krista.

Od ateizma do vjere

Richard Dawkins, istaknuti čelnik pokreta “Novi ateist”, stekao je svjetsku slavu svojom kritikom religije u knjigama kao što je “Iluzija o Bogu”. Upravo je Dawkins nadahnuo mnoge da preispitaju svoju vjeru u Boga.

Zanimljivo je da je Timonen, iako je bio blizak Dawkinsov suradnik i čak imao knjigu koju mu je proslavljeni ateist posvetio, krenuo duhovnim putem koji ga je doveo do prihvaćanja kršćanske vjere.

Tijekom epizode podcasta “Living Waters”, Timonen je rasvijetlio svoju duhovnu transformaciju. Govorio je o svom djetinjstvu u kršćanskom okruženju i kasnijem odlasku od vjere kako je rastao.

Detaljno je opisao kako je slučajni susret s Dawkinsom u trenutku njegova života kada je odbacio Isusovo postojanje doveo do bliskog profesionalnog i osobnog odnosa tijekom pet godina. Timonen je značajno pridonio mnogim Dawkinsovim projektima, uključujući razvoj web stranica, video produkciju i prodaju proizvoda.

Timonen se držao svog ateizma, čak i nakon sukoba s Dawkinsom koji je doveo do pravnog spora.

Poziv na promjenu

Godine 2020., dok je bjesnila pandemija COVID-19 i građanski nemiri zauzeli njegov rodni grad, Portland, Oregon, Timonen je otkrio da je njegov svjetonazor poljuljan “zlom” kojem je svjedočio. To ga je na kraju navelo da se preseli u Waco, Texas.

Nakon preseljenja, Timonen i njegova supruga tražili su poticajno okruženje za svoju kćer koja se školovala kod kuće, vodeći je u lokalnu crkvu. Njihov početni motiv bio je samo iskoristiti “društvene dobrobiti” odlaska u crkvu. Međutim, njihovi česti posjeti postupno su probudili Timonena u duhovnim prednostima.

Nadahnut svojim opažanjima u crkvi, Timonen se počeo baviti Svetim pismom. Detaljno je proučavao Novi zavjet i čitao “The Case for Christ” Leeja Strobela, još jednog bivšeg ateista koji je vjeru pronašao kasnije u životu.

Kroz svoja čitanja otkrio je uvjerljive dokaze za Isusovo postojanje i morao se suočiti sa stvarnošću toga. “Morao sam se suočiti s činjenicom da je to stvarno, da je Isus stvaran”, priznao je Timonen.

Prihvaćanje istine

Tijekom sljedeće dvije godine odvijala se Timonenova duhovna evolucija. Čak i uz svoje prethodno odbacivanje vjere, nije mogao zanijekati istinu o Isusovom životu, smrti i uskrsnuću. “Isus je doista živio, doista je umro i doista je uskrsnuo”, potvrdio je Timonen.

Njegov put nije tu stao. Timonen je nastavio čitati i analizirati biblijsku povijest, suočavajući se s postojanjem grijeha. Supruga mu se pridružila na ovom duhovnom putovanju i njihova je vjera rasla zajedno.

“Nitko nije izvan dosega Božje ljubavi i otkupljenja. Čak i najvatreniji nevjernici mogu pronaći put natrag do istine”, smatra Timonen, naglašavajući snagu vjere koja mijenja živote.

“Isus je onaj za koga kaže da jest”, hrabro je izjavio Timonen.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare