Bivša muslimanka napustila islam kad je pročitala Kuran i svjedoči: ‘Učili su me da trebam mrziti!’

Mona Walters je bivša muslimanka iz Somalije koja je napustila Islam u trenutku kada je pročitala Kuran. Svjedoči da je prvo postala ateistkinja, a kada je pročitala Bibliju postaje uvjerena kršćanka.

Kuran ju je odbio jer je pun nasilja i netolerancije prema nemuslimanima. No, njena priča je zanimljiva iz tog razloga što Mona tvrdi da je pravi Islam upoznala tek kada je otišla u stranu zemlju, odnosno Švedsku.

‘Tamo gdje sam živjela cijeli život, u Somaliji, nisam uopće znala što je Islam. Tamo ste vi samo musliman koji je rođen u toj državi i koji ne poznaje Kuran (kao kršćani koji ne čitaju Bibliju). Ali, kad dođete u Švedsku, idete u džamiju, čitate Kuran, trebate se pokriti, jednostavno traže od vas da budete dobar musliman. Kako kaže, u Somaliji nikada nije pročitala Kuran, a s radikalnim Islamom susrela se tek u Švedskoj, jer tek kad dođete u’stranu’ zemlju želite da svi vide da ste dobar musliman. Kako kaže, ona uopće nije znala kojoj vjeri je pripadala. Ona nije znala ni tko je Allah ni tko je Muhamed, a kad je otkrila, kako kaže bila je izuzetno uznemirena, tužna i razočarana. Ona kaže, da je čitajući Kuran saznala da je Allah bog koji mrzi i da Islam nije religija mira. ‘Islam potiče mržnju, govori o ubijanju nemuslimana, o osvajanju.’

Tvrdi da je Muhamed bio nenormalan čovjek: ‘Bio je nehumana i krvožedna osoba’. O tome se, kako kaže, može čitati u njegovoj biografiji, o tome što je radio Židovima, kako je silovao žene, kako je ubijao ljude… Kad je to pročitala, odmah je napustila Islam i postala ateist, sve do jednog dana kada joj je jedan ‘skrbnik’ ponudio Bibliju. Još uvijek se sjeća kada je prvi put čitala Evanđelje po Mateju, gdje piše… ljubite svoje neprijatelje, molite za one koji vas progone… ‘To je bilo čudo za mene, moliti za neprijatelja, jer Islam me učio da treba ubiti svog neprijatelja’, tvrdi Mona, koja kaže da se ‘zaljubila’ u Isusa koji govori o ljubavi, miru, toleranciji i opraštanju.

Mona je dodala kako muslimani koji pročitaju Kuran i slijede ga, zapravo postanu strojevi za ubijanje, jer upravo to je, tvrdi Mona, odlika dobrog muslimana. ‘Radikalni muslimani ne rade ništa ‘loše’ po Allahu’ oni su samo dobri muslimani’, dodala je Mona koja kaže da zbog njenog svjedočenja u javnosti ne može hodati bez zaštite, a kamoli se pojaviti u muslimanskoj četvrti, jer tvrdi da bi ju ubili.

Pogledajte u nastavku potresno svjedočanstvo bivše muslimanke u cijelosti.

Izvor: Dnevno.hr

NAJNOVIJE!