Beth Eckert je nekoć bila oličenje mraka kao predana vještica i psihodelična ovisnica o drogama. Danas je lijepa Božja žena nakon što je pronašla istinu u Isusu Kristu.

Beth je odrasla u mormonskoj crkvi i sjeća se da je kao djevojčica voljela Boga i imala odnos s Njime. „Njegova ljubav mi je bila stvarna i nešto najvažnije“, piše na svom blogu.

No, uskoro je saznala koliko je teško držati se te ljubavi. Njezino iskustvo u mormonskoj crkvi nije bilo dobro i još tvrdi da je kao dijete primala odgojne mjere s fokusom na kaznu i „ritualno zlostavljanje“, stoga je odrasla vjerujući da ju je Bog „napustio“.

Do dobi od 13 godina, Beth je postala teško depresivna i suicidalna. Zatim se sa 14 godina našla u lošem odnosu s prvim dečkom koji ju je silovao, izazvavši u njoj osjećaj mržnje i gnjeva, piše Christian Today.

Potom se u dobi od 15 godina počela samoozljeđivati kako bi „otupila emocionalnu bol“ te razmišljati o samoubojstvu. Kada se činilo da život ne može biti teži, bivši dečko je počinio samoubojstvo i za to je okrivila sebe.

Njezin zaključak nakon sve te boli bio je da Boga nije briga ni za koga. Tada je upoznala par koji su bili Wiccani (Wicca je suvremena neopoganska religija štovanja ženskog božanskog načela i prirode).

Taj čovjek je bio sin visoke svećenice u krugu vještica, a budući da je osjećala da religija samo povređuje ljude svim svojim pravilima, vidjela je Wiccane kao „suprotno od toga“.

„Radi se o slobodi i povezanosti sa zemljom. Radi se o moći i njezinoj upotrebi i preuzimanju kontrole nad vašim životom u suradnji s energijom svemira, a da niste kontrolirani. Riječ je o bogu koji je posvuda i dio svega“, objašnjava.

https://www.instagram.com/p/BN5UWKZFz7s/

Zatim je počela koristiti droge, osobito marihuanu, LSD i gljive, kao „način povezivanja s višim razinama sebstva“.

Kao što govori svojim riječima, „potpuno je prihvatila osobnost vještice“ i počela učiti o svom vračanju koliko god je mogla, kao i o budizmu, hinduizmu i kabali, okultnim praksama i New Age-u. Upijala je od svega pomalo, od štovanja mjeseca, rituala i vračanja, kristala, dragulja i čakri, do probuđenja svog trećeg oka, astralne projekcije i zazivanja bogova i božica da ju blagoslove i zaštite.

U to je vrijeme ušla u nezdravu vezu s tipom koji je bio u čarobnjaštvu, a potom je i zatrudnjela. To nije bilo ono što je željela, a uskoro je bila i ostavljena zbog druge žene.

„Moja je depresija postala još gora kad sam ostala posve sama s djetetom i bebom na putu. Morala sam se preseliti k svojim roditeljima, a život kojeg sam poznavala došao je do bolnog kraja“, rekla je.

https://www.instagram.com/p/BWnrpsOF-D2/

Činilo se da za Beth nema nade, ali onda je neočekivano upoznala dragog čovjeka koji nije bio uključen u čarobnjaštvo i koji se samo stvarno htio brinuti o njoj i njezinoj djeci. Nakon što su se vjenčali, i dalje je osjećala potrebu za duhovnom zajednicom, stoga su zajedno počeli obilaziti crkve.

Ono što ju je uistinu privuklo jest to da su u to vrijeme djecu školovali kod kuće, a primijetili su da lokalna crkva ima školovanje u obliku kućne grupe. Znatiželjni, otišli su na jedno bogoštovlje i od tog trenutka nadalje, Beth je jednostavno znala da je pronašla ono što je tražila.

https://www.instagram.com/p/BWvyGqolqSv/

„Moj suprug i ja smo odlučili posjetiti ovu prezbiterijansku crkvu s grupnim školovanjem kod kuće kako bismo provjerili njihovu kasnu službu. Prvi put u životu osjećala sam kao kod kuće. To mi je uistinu bilo vrlo čudno!“, rekla je.

Sada ne mogu zamisliti život kao nekadašnje vještice i ovisnice o drogama. Beth i njezin suprug su aktivni u svojoj crkvi i članovi slavljeničkog tima.

Osjeća da je još uvijek na putu da potpuno upozna Boga, ali je promjena nepobitna ​​za nju i cijelu njezinu obitelj, od koje su svi kršteni u crkvi.

„To što je Isus učinio za moj život je predivno čudo. Prvi put mi je donio nadu i iscjeljenje. Pomogao mi da vidim da nisam sama i bezvrijedna, nego jako voljena kći Božja“, rekla je.

Beth dijeli više o svom predivnom svjedočanstvu na YouTube u nastavku:

IZVORChristian Today