Bivši kralj droge pronašao je slobodu u Isusu Kristu

„Bio sam hodajući mrtvac, a sada sam živ u Kristu“. 

Bivši kralj droge, sada pastor, pronašao je slobodu u zatvoru kada je prihvatio Isusa Krista kao svog Spasitelja i Gospodina. 

Heman Mendoza započeo je svoje putovanje s drogom kada je bio tinejdžer. Nastavio je svoju ovisnost do svojih 20-ih kada je izgubio posao. Situacija je bila zabrinjavajuća jer se morao brinuti za svoju obitelj, zbog čega je krenuo još gorim putem. 

„Bio sam oženjen te sam živio sa suprugom kada sam dobio otkaz na poslu“, rekao je Herman, „Bio sam jako očajan, trebao mi je novac“. 

Mislio je da preprodaja droge lak način zarade

Kako bi spojio kraj s krajem, on se udružio sa svojim bratom kako bi prodavao drogu. Nakon što je novac počeo teći zbog uspješne prodaje kokaina, Herman se potpuno opustio. Išao je na zabave, neprestano je putovao i promiskuitetno se ponašao. Uskoro je za obitelj kupio dom u Poconosu te je imao i nekoliko stanova u kojima bi zabavljao ljubavnice. 

„Mislio sam da je to lak način zarade“, rekao je. 

Sve je krenulo nizbrdo kada je uhićen za posjedovanje droge. Dobio je 25 godina zatvora. Taj ga je događaj duboko potresao te je morao razmotriti kakva budućnost čeka njegovu obitelj. Nakon što se nagodio s tužiteljem izašao je iz zatvora ranije nego je očekivao. No, nije promijenio svoje ponašanje. 

„Bio sam budala… Vratio sam se ‘u igru’, kako kažu na ulici“, rekao je. 

VIDI OVO: Mladić objavio fotografije prije i nakon odvikavanja od droge: Njegova promjena je nevjerojatna

Bog ga je okrenuo na pravi put

Kada je drugi put uhićen Bog mu je okrenuo oči prema Istini i pravom putu. Tada je Herman odlučio da je vrijeme za promjenu. Dok je bio u zatvoru sa svojim bratom koji se obratio na kršćanstvo, Herman je predao svoj život Gospodinu. Prisjetio se osjećaja slobode iako je bio iza rešetaka. 

„Dao sam život Gospodinu… nije bilo drugoga“, rekao je, „Rekao sam da trebam pokušati živjeti s Bogom, već sam sve drugo bio pokušao, imao sam milijune, ali me to nikada nije zadovoljavalo. Odjednom mi više nije bilo važno jesam li u zatvoru, bio sam slobodniji nego ikada prije“. 

Sada putuje svijetom i propovijeda Radosnu vijest o Isusu

Herman Mendoza sada je pastor u New Yorku kao i svjetski govornik. Putuje svijetom i raznosi radosnu vijest Isusa Krista te dijeli svoje svjedočanstvo. 

„Bio sam hodajući mrtvac, a sada sam živ u Kristu“. 

NAJNOVIJE!