Bivši transseksualac svjedoči o Bogu koji ga je potpuno promijenio
Snimka zaslona: CBN

Jeff McCall u svim većim gradovima organizira povorke slobode. Ovi događaji uključuju muškarce i žene koji su napustili LTGB način života.

Jedan od govornika je i sam McCall koji se s drugom i homoseksualnošću borio do svoje 23. godine kada je odlučio da je u pogrešnom tijelu i kada je počeo živjeti kao žena pod imenom ”Scarlett”.

Kao Scarlett počeo se prostituirati i piti. Za vrijeme te dvije godine potajno je na YouTubeu gledao propovjedi Jentezena Franklina. Jeffrey se predao Bogu nakon što je čuo kako mu Bog govori da će on živjeti za njega.

„S privlačnošću prema istome spolu počeo sam se boriti kada sam imao 12 godina, a kada sam navršio 15 prepustio sam se tome“, rekao je McCall za CBN.

McCall je oduvijek želio ljubav. No nakon godina, njegovi seksualni susreti ostavili su ga praznim i iskorištenim.

„Od 18. do 23. godine živio sam u Nashvilleu, Tennessee. U tim godinama moj cjelokupan identitet vrtio se oko toga da sam homoseksualac“, rekao je.

„Zabavljao sam se, išao u kupovine i to je bio moj život; zabava i kupovina i boravak s tko god je u to vrijeme bio moj dečko. Bio sam ovisan o drogama. Uzimao sam gomilu Xanaxa i pušio sam kristalni meth“, prisjeća se.

„Tada sam bio visok oko 193 cm i težio sam oko 72 kg. Bio sam vrlo bolestan. Znao sam da ako ne odem iz Nashvillea da ću umrijeti“, priznaje McCall.

Snimka zaslona

Preselio se u Georgiju i pohađao fakultet. Četiri godine kasnije magistrirao je i imao je novi identitet – Scarlett.

„Ljeto nakon što sam diplomirao imao sam svoj prvi nastup kao transrodna osoba. Odrastao sam sa mnogom transrodnim, transseksualnim ”drag show” kraljicama i neki članovi moje obitelji su sudjelovali u njima“, objašnjava McCall.

„Nakon tog ljeta počeo sam živjeti kao Scarlett, počeo sam se odijevati i čak početi hodati s muškarcima kao Scarlett. Od tog trenutka još sam više počeo vjerovati ono što sam prije vjerovao- da sam u ”pogrešnom” tijelu“, rekao je.

„Vjerovao sam, znate da ću obaviti te operacije, da ću postati žena i da će me to učiniti sretnim. Za vrijeme tih godina kao Scarlett, postao sam više promiskuitetan, toliko da sam dnevno znao biti i s više od jednim muškarcem. Za to vrijeme također sam i prostituirao svoje tijelo“, nastavlja McCall.

„U to vrijeme počeo sam i puno piti“, rekao je za CBN.

Jedne divlje noći McCall se napio i postao nasilan te je prijetio kako će počiniti samoubojstvo. Dva dana proveo je u psihijatrijskom bolničkom odjelu.

„Tada sam došao do samog dna. Na postdiplomskom sam studiju, prostituiram svoje tijelo. U vezi sam s tim različitim muškarcima. Svakog dana sam pijan. Zapravo nemam ništa“, priznaje on.

Dok je živio kao Scarlett Jeffrey je imao jednu tajnu. Potajno je naime slušao propovijedi Jentezena Fraklina, pastora Free Chapel. To je bila crkva koju je McCall dva puta posjetio dok je bio na fakultetu.

„Gledao bih njegove televizijske prijenose ili bih ga pratio na YouTubeu. Slušao bih ga i Sveti Duh je to koristio kako bi me osvjedočio o mome grijehu“, rekao je McCall.

„To je bilo negdje oko posljednjeg semestra postdiplomskih studija kada sam sjedio u svojoj sobi i samo plakao. Bilo je kasno u noći i ja sam samo plakao. Kroz svoj plač rekao sam Bogu: „Bože, znam da ljudi žive za tebe, a ne samo da idu u crkvu nedjeljom ili da se igraju nekih religijskih igrica, u smislu da se nešto dogodilo i da je njihov život bio promijenjen. Upitao sam: „Hoću li ja ikada živjeti za tebe“? Moj glas je ostao tih. Misli su mi stale i čuo sam kako Bog govori: „Da, ti ćeš živjeti za mene“, prisjeća se.

Nekoliko mjeseci kasnije McCall je donio tešku odluku.

Snimka zaslona: CBN

„Bacit ću sve – kosu, šminku, odjeću, cipele i sve što imam kao Scarlett. Tako u lipnju 2016. sve sam to bacio. Otišao sam do kontejnera i sav svoj dosadašnji život sam bacio unutra. To nije za mene bila šala niti nešto na što sam lako gledao. Planirao sam prijelaz, operacije i promjene tijela. Bacanje tih svih stvari bio je veliki korak“, rekao je.

„Razmišljao sam da možda Bogu dam priliku. Progovorio mi je i rekao mi je da ću živjeti za Njega. Tog ljeta Gospodin i ja smo počeli imati odnos“, nastavio je.

„Djelovalo je kao da je Bog tog ljeta sve ono što sam naučio o crkvi, o LGBTQ zajednici i svemu istrgnuo iz mene i rekao: „Sve što si čuo, to samo odbaci jer ću za tebe postaviti nove, čiste temelje“, rekao je McCall za CBN.

Jedne večeri nakon bogoslužja, Mccall je dobio još jednu poruku od Boga.

„Čuo sam Duha Svetog kako mi govori. Rekao mi je: „Snimit ćeš video. Snimit ćeš video koji će ići uživo na Facebooku i presjeći ćeš sve veze sa svojom prošlošću. Trebaš javno priznati Isusa Krista za svog Spasitelja i to da želiš prekinuti sve veze s time da si bio pijanac, homoseksualac i sa životom Scarlett, sa svime time“, rekao je.

„Snimio sam video kojeg su pogledale tisuće. Počeo sam dobivati poruke kao što su: „Ne možeš otići od homoseksualnosti. Ti prelaziš“. Poruke kao – to je ono što si ti. „Što misliš pod time kada kažeš da odlaziš od svega“, rekao je McCall.

„Kako sam počeo gubiti prijatelje i neke članove obitelji, moj odnos s Bogom samo je počeo cvjetati. Onoga dana kada sam uživo objavio video na Facebooku je bio dan kada sam bio ispunjen Duhom Svetim. Biblija mi je postala živa Riječ“, prisjeća se.

„Odjednom sam imao mir i radost koju nisam imao otkako sam bio maleni, maleni dječak, taj mir i radost kao da je sve podignuto sa mene. Tada mi je Bog počeo govoriti i rekao je: „Idi van i ovo dijeli“. Svrha moga života je da nastavim dijeliti Kristovu ljubav“, rekao je. „Ne samo govoriti o njoj već i djelovati u skladu s njom, pokazivati ljudima da ih Bog voli i da ih želi. To je tako stvarno da izgleda kao da ste dobili najbolju stvar na svijetu i da sada želite da svi to dobiju“, nastavlja McCall.

IZVORCBN.com