Pet nevjerojatnih blagoslova koje Bog ne želi da zaboravite

Ovo su pet važnih činjenica, odnosno blagoslova koje Bog nikada ne želi da zaboravimo.

Njegovo ste dijete

Možete li zamisliti da vaša vlastita djeca zaborave da ste njihov roditelj? No koliko često zaboravljamo da smo Božje dijete? Apostol Ivan, naizgled ističući činjenicu da smo Božje dijete upravo u ovom trenutku i zauvijek, piše: „Ljubljeni, sada smo djeca Božja“ (1. Ivanova 3,2a). Ivan dodaje toj činjenici: „A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja, onima koji vjeruju u ime njegovo“ (Ivan 1,12).

PROČITAJTE: Djeca Božja i djeca đavolja poznaju se po ovome

To je sadašnja baština, a ne nada za budućnost. Moja će djeca uvijek biti moja djeca, bez obzira što napravili. Razmotrite koliko je bolji Bog kao naš Otac nego što smo mi kao Njegova djeca!

Oprošteno vam je

Teže nam je oprostiti samima sebi nego što je Bogu. Trebamo li zaista postaviti viši standard opraštanja samima sebi od Boga? To je upravo ono što radimo ponekad. Nije li dovoljna krv Jaganjca Božjega da ukloni sve naše grijehe? Naravno da je.

Bog obećava da „ako priznajemo grijehe svoje, vjeran je i pravedan da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde“ (1. Ivanova 1,9). „Nikakve dakle sada osude onima koji su u Kristu Isusu, koji ne hode po tijelu, nego po Duhu“ (Rimljanima 8,1). Ako vam je Bog oprostio i više niste osuđeni, onda se nemojte osjećati tako.

Niste savršeni

Apostol Ivan nam odmah daje do znanja da smo daleko od savršenog kad piše: „Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama“, te „Reknemo li da nismo sagriješili, njega pravimo lašcem i riječi njegove nema u nama“ (1. Ivanova 1,8. 10). Ne želim Boga nazvati lažljivcem, stoga moram priznati da još uvijek griješim.

PROČITAJTE: Ako je Bog obećao blagoslovljen život, zašto mnogi kršćani prolaze kroz nevolje?

Svi smo djelo u procesu. Treba vremena. Posvećenje, zapravo, traje cijeli život, ali Bog je strpljiv s nama. Moje pitanje glasi: Jesmo li strpljivi sami sa sobom?

Nikada niste napušteni

Znam da sam mnogo puta napustio Boga i donosio grešne odluke, ali Bog je obećao: „Neću te zapustiti niti ću te ostaviti“ (Hebrejima 13,5b). Bog je rekao Salomonu: „I prebivat ću među sinovima Izraelovim i neću ostaviti puka svojega Izraela“ (1. Kraljevima 6,13). Ako je Bog obećao to Salomonu i Izraelu, ne bi li isto učinio i za svoju djecu?

PROČITAJTE: Ako si Božje dijete, jedna od najvažnijih stvari u tvom životu jest ovo

Njegova ste dragocjena baština

Ovo je teški zalogaj za mnoge, ali Sveto pismo ne griješi. Bog kaže: „Tebe je GOSPOD, Bog tvoj, izabrao da mu budeš puk dragocjeni mimo sve puke koji su na licu zemlje“ (Pnz 7,6), „zato što vas GOSPOD uzljubi“ (Pnz 7,8), te će „GOSPOD, Bog tvoj, držati svoj savez s tobom“ (Pnz 7,12). Bog nas nije izabrao jer smo dobri; već zato što On jest. Pročitajte poglavlje Efežanima 1 i vidite kako ste izabrani prije nego što je Zemlja i vrijeme postojalo. Izvanredno!

Zaključak

Nikad ne propustite ta dragocjena obećanja. Ona su nepromjenjiva, a ni Bog ih ne može mijenjati jer je vjeran svojoj riječi, čak i kada mi nismo. Vi ste Božje dijete. Oprošteno vam je. Niste savršeni, ali vam je savršeno oprošteno. Nikada vas neće napustiti, jer ste Njegova dragocjena baština koju će održati. Nije li to predivno!?

Autor: Jack Wellman; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!