Blagoslovi će doći u Božje vrijeme

Blagoslovi će doći u Božje dobro vrijeme kada odbijemo trčati ispred Njega. Nikada ne možemo pogriješiti ako čekamo na Gospodina.

Teško je biti strpljiv jer strpljenje često ide protiv naših očekivanja i želja za trenutnim rezultatima. To je posebno istina kada čekamo Gospodina, a Njegov raspored ne odgovara našemu.

U takvim situacijama je jako važno zapamtiti da nikada ne možemo pogriješiti ako Ga čekamo. Blagoslovi će doći u Božje dobro vrijeme kada odbijemo trčati ispred Njega. 

Mi molimo Gospodina za ono što mislimo da nam treba na osnovi naših ograničenih informacija. No Njegovo razumijevanje je neograničeno. Ponekad Bog jednostavno kaže NE na naše zahtjeve.

VIDI OVO: Strpljenje koje Bog želi da imamo

U drugim slučajevima On može prilagoditi našu želju da bude sukladna Njegovoj. Ponekad On odgovara na način koji nije ni sličan onome što smo tražili, ali je točno ono što nam je potrebno. Pokorno srce prihvaća nježno vodstvo svemoćnog Oca te prepoznaje da je On uvijek u pravu. 

Kada strpljivo čekamo Gospodina, mi jačamo našu vjeru u Njega: učimo počivati u Njegovoj brizi punoj ljubavi i prihvatiti da je sve što nam On daje zapravo i najbolje.

To je ujedno svjedočanstvo drugima koji vide Njegovu brigu i vjernost prema nama te će možda odlučiti svoje povjerenje isto staviti u Gospodina. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!