luda vjerovanja krscanin treba odbaciti
Foto: Unsplash

Svi koji se smatraju kršćanima trebaju odmah odbaciti ova luda vjerovanja. Ona se, nažalost, prenese s generacije na generaciju.

Kucanje u drvo, razbijeno ogledalo, crna mačka, prolazak ispod ljestava su neki od vjerovanja koja se prenose s generacije na generaciju, a nemaju nikakve veze s istinom.

Svi koji se smatraju kršćanima trebaju odmah odbaciti ova luda vjerovanja:

Kucanje u drvo

Ljudi kucaju u drvo uglavnom nakon što kažu nešto pozitivno ili negativno kako ne bi izazvali sudbinu. Time žele sebe i bližnje od zle sile koja će im donijeti nesreću.

Petak 13.

Iako danas svi vole petak, jer njime završava radni tjedan. No, budući da je Isus razapet petkom, neki smatraju taj dan nesretnim. Vjerovanje da je broj 13 nesretan otišlo je toliko daleko da u nekim ulicama ne postoje zgrade koje nose broj 13 , a neke višekatnice nemaju kat broj 13.

Razbijeno ogledalo

To da razbijeno ogledalo donosi baš sedam godina nesreće ideja je Rimljana koji su vjerovali da se čovjek regenerira svakih sedam godina.

VIDI OVO: 5 stvari u koje mnogi kršćani vjeruju a nisu istinite

Zaželjeti želju kada vidiš zvijezdu padalicu

Legenda govori da se zvijezda padalica pojavljuje kada se bogovi naslone preko ruba raja i pošalju nekoliko zvijezda dolje: na primjer, baš onda kad je ljudima potrebna neka velika usluga od božanstva.

Potkova

Vjeruju se da broj rupa u potkovi određuje da li će netko biti bogat, hoće li se oženiti i slično.

Crna mačka

Praznovjerje vezano za crnu mačku svoje porijeklo vuče iz drevnog Egipta gdje su mačke bile obožavane i poštovane. S druge strane, mačke su bile povezivane s vješticama i zbog toga se smatralo da donose nesreću.

Prolazak ispod ljestava

Neki ”kršćani” vjeruju da je broj tri zbog Svetog Trojstva sveti, pa je i trokut sveti, jer ima tri kuta . Ljestve uz zid prave trokut i kada se prođe ispod njih, lomi se Sveto Trojstvo – što se, naravno, smatra nesrećom.

VIDI OVO: 9 nebiblijskih tvrdnji u koje kršćani trebaju prestati vjerovati

Izlijevanje i bacanje soli

Što se tiče posipanja soli preko ramena, ono potječe iz starokršćanskog vjerovanja da đavao sjedi na lijevom ramenu i čeka priliku. Bacanjem soli preko lijevoga ramena  tjeraju đavla.