Bog blagoslivlja slomljene
Foto: Unsplash

Bog blagoslivlja slomljene ljude. Kako bi nas pripremio za Svoje djelo, Bog ponekad koristi slomljenost.

Bog je Mojsiju namijenio veliki poziv – da oslobodi više od 2 milijuna Izraelaca iz egipatskog ropstva. Izgledalo je kao da je budući osloboditelj kvalificiran za zadatak.

Kao faraonov posvojeni unuk imao je pristup kraljevskim privilegijama, moći i obrazovanju. No Mojsije je imao i neovisan duh koji je mogao zasmetati njegovoj poslušnosti prema Bogu.

Božji plan je zahtijevao slomljeni duh koji bi slijedio Njega i koji bi u cijelosti ovisio o Božjoj svemoćnosti. Velika pogreška – ubijanje Egipćanina zbog toga što je ovaj pretukao roba (Izlazak 2, 11-12) bila je Mojsijeva prilika da nauči ovu važnu lekciju.

VIDI OVO: Molitva za slomljeno srce

Shvaćajući da je netko svjedočio njegovu ubojstvu on bježi u pustinju kako bi izbjegao faraonovu osvetu. Ondje je Mojsije došao do svoje slomljenosti.

Kao i Mojsije, svatko od nas je rođen s naklonošću prema sebičnosti, tvrdoglavosti i time da stvari želimo činiti na svoj način. No Bog nam pruža prilike da svaki segment svoga života podčinimo Njemu.

Unatoč tomu što će malo tko od nas imati zadatak sličan Mojsijevom, Bog je svakoga od nas stvorio s pozivom. Bez obzira na to je li Njegov plan da podižemo bogobojaznu obitelj, da svjedočimo susjedima ili da svoje poslove obavljamo integritetom i obzirnošću – Bog želi da sve to činimo u Njegovoj snazi.

Kako bi nas pripremio za Svoje djelo, Bog ponekad koristi slomljenost. To ne bi bio način kojeg bismo mi odabrali, ali Bog zna da su teškoće ponekad potrebne kako bismo bili iščupani od svojih sebičnih načina.

Želite li postići ono što je Bog isplanirao za vas? U poniznosti Ga zamolite da donese onu slomljenost za koju On smatra da je potrebna.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: InTouch.org