Molitva za slomljeno srce

Molitva za slomljeno srce nadahnut će sve koji prolaze kroz teško životno razdoblje.

Dok sam čekala u redu u trgovini, pogledala sam naslovnice časopisa. Ukrašeni stolovi, predivne kuće, modeli koji se smiješe. To su slike savršenstva. Ali pored njih nalaze se tabloidi i žuti tisak koji iskorištavaju patnju i bol drugih. Fotografije koje su udaljene samo nekoliko centimetara su prikaz našeg stvarnog života koji se može okrenuti u trenutku.

Otkako je grijeh ušao u svijet stvorenja su počela patiti. Nepovjerenje, neugoda i smrt nisu prvotno bili u Edenskom vrtu. Zbog grijeha živimo u boli. Trpimo nepravdu, osjećamo posljedice naših pogrešaka. No možemo ozdraviti putem Božje milosti. Zamišljajmo Isusa koji je izliječio bolesne i slijepe. Ti znakovi ukazuju na njegov autoritet. Bog je poslao ranjenog liječnika koji bi preuzeo boli na sebe.

Psalam 34, 18 kaže kako je Bog blizu slomljenima. Imam osobnog iskustva s posljedicama ovog svijeta i taj mi je stih utjeha. U poteškoćama nismo napušteni. Naš nas božanski Otac vidi i pomaže u trpljenju. To vidimo u priči o egipatskoj ropkinji Hagari u Postanku 16, 21. Iako ju je gospodar odbacio i ostavio da umre, Bog se nastavio brinuti za svoje dijete. Ona mu je odgovorila tako što je dala ime djetetu: „Bog koji vidi“. Psalam 147 slavi Gospodina zbog njegove mogućnosti da liječi one koji su slomljena srca i da liječi njihove rane.

VIDI OVO: Molitva za neuzvraćenu ljubav

U Izaiji 61,6 Bog obećava izlječenje onih koji su slomljena srca. To je izjavio Isus na početku svoga djelovanja. Često krivo protumačimo ovo obećanje s trenutnim zacjeljenjem i kada nastavimo osjećati žalac tuge, naša vjera se poljulja. Njegova svrha bila je iscijeliti svijet koji je bio slomljen grijehom. Koncept zacjeljenja implicira da će nas On čvrsto omotati svojom prisutnosti i držati nas u ljubavi kako bismo mogli nastaviti dalje živjeti.

Kada je Isus ušao u svijet, iskusio je istu tugu i slomljeno srce uzrokovano grijehom kao i mi. On je prošao i izdržao odbacivanje, ponižavanje, glad, iskušenje, tugu i izdaju. No, kroz svoju smrt i uskrsnuće je pokorio grijeh i smrt. Kroz Njegovo uskrsnuće mi slavimo pobjedu nad tamom. Njegovom smo mukom izliječeni. Imamo nadu u daljnji život jer nas ništa ne može odvojiti od Božje ljubavi (Rimljanima 8,37-39) Ove se istine moramo držati u vremenima krize i slomljenog srca.

Prije svog raspeća, Isus je predvidio slamanje srca svojih učenika (Ivan 16). Čak je i u tome postojala nada. Ta je nada došla u obećanju Duha. Kroz Duha, učenici su imali mogućnost iskusiti puninu Boga i radost onoga što prije nisu poznavali. Upravo je taj put tuge doveo do konačnog ujedinjenja i radosti. Isus je obećao da će Duh pomoći, tješiti i voditi vjernike u njihovom poslanju nakon što Njega više ne bude. Prije Isusovog raspeća i silaska Duha Svetoga, učenici su napustili Isusa, pobjegli su kako bi se spasili te su živjeli u strahu. Nakon uskrsnuća i pojave Duha Svetoga, učenici su proširili evanđelje i omogućili da se Crkva proširi na cijeli svijet i traje tisućama godina.

Možda liječenje ne treba biti povezano sa obnovom materijalnih dobara, nego s obnovom naše intimnosti s našim Stvoriteljem. Stvoreni smo da živimo u miru s Bogom i s drugima. Grijeh je slomio našu mogućnost da to postignemo. No, kroz Krista, Bog nam je velikodušno dao priliku da primimo lijek za naša krhka srca u ovom slomljenom svijetu. Kroz posljednji Kristov dar – Duha Svetoga – utješeni smo i u najtežim vremenima te nam je dana božanska snaga kako bismo dočekali još jedan dan u radosti koju samo Bog može dati.

VIDI OVO: Molitva za ljubav: Kako se trebamo moliti za ljubav?

Molitva za slomljeno srce

Gospodine, moje je srce jako teško ovo jutro. Moja je tuga velika. U svoj ovoj boli koju osjećam zahvalna/zahvalan sam što si ti Bog, a ne ja. Zahvalan/na sam što si svemoćan, što ja ne moram uvijek sve imati pod kontrolom i biti tu za sve osobe. Ti si moja snaga. Ti daješ snagu mojim voljenima kada ja ne mogu. Zbog tvoje kontrole ja ne moram planirati kako će mi izgledati slijedeći dan, mjesec ili godina. Obećavaš da se neću poskliznuti. Pomogni mi, Gospodine. Ojačaj me. Kruh naš svagdanji daj nam danas, kako bi me osnažio kroz ovu bol. Hvala ti Bože što si blizu kada patim. Hvala ti za utjehu, milost i radost koji samo Ti možeš dati. U Tvoje Ime, Amen.

Kratka molitva za slomljeno srce

Gospodine, molim te da zacijeliš moje slomljeno srce. Ispuni me mirom i radošću koji može doći samo od Tebe u ovim teškim vremenima. Hodaj uz mene tijekom mog puta prema oporavku za kojeg znam da je moguć samo po Tvojoj moći. U Isusovo ime, amen.

Autorica: Cortney Whiting; Prijevod: Ida U.; Izvor: Ibelieve.com

NAJNOVIJE!