Bog brzo odgovara
Foto: Pexels

“Pogledajte kako je lako ganuti Božje srce. O, kako brzo odgovara na vapaje svoje djece! Nema kraja njegovu milosrđu.”

Biblija jamči da je moguće razumjeti Gospodnju dobrotu. Što je ključ? Kralj David je rekao: “Tko je mudar, nek o svemu tom razmišlja i nek uvidi dobrotu Jahvinu” (Ps 107,43).

David je primio strahovito otkrivenje Božjega milostivog, opraštajućeg srca. Otkrio je to jednostavno gledajući kako se Bog u prošlosti bavio svojom ljubljenom djecom. On izvještava o tome ovako:

“Gladni su bili, žeđu izmoreni, duša je klonula u njima. Tada zavapiše Jahvi u svojoj tjeskobi, i on ih istrže iz svih nevolja. Pravim ih putem povede … Neka hvale Jahvu za dobrotu njegovu, za čudesa njegova sinovima ljudskim” (Ps 107,5-8).

Kad su djeca Izraelova odlutala od Gospodina, ogladnjela su, ožednjela i izgubila se zbog grijeha. Ali kad su zavapili Gospodinu, što se dogodilo? “Gladnu dušu on nasiti, dušu ožednjelu on napuni dobrima” (Ps 107,9).

VIDI OVO: Ovo je prvi Božji odgovor na svaku našu molitvu i vapaj srca

Međutim, ponovno su se pobunili i otpali, silazeći uvijek sve niže. I ponovno čitamo: “Tada zavapiše Jahvi u svojoj tjeskobi … Riječ svoju posla da ih ozdravi” (Ps 107,19-20).

Konačno je Božji narod ponovno došao do kraja svojih snaga. Oluja je bjesnjela i njihove su duše oslabjele od nevolje: “Tada zavapiše Jahvi u svojoj tjeskobi, i on ih istrže iz svih nevolja. Smiri oluju u tih povjetarac, valovi morski umukoše” (Ps 107,28-29).

David je odgovorio na ovo otkrivenje: “Pogledajte kako je lako ganuti Božje srce. O, kako brzo odgovara na vapaje svoje djece! Nema kraja njegovu milosrđu.”

Ljubljeni, ne morate i dalje biti u agoniji i krivnji. Umjesto toga, pođite Gospodinu, zavapite mu i priznajte. On je nježan Otac koji suosjeća sa svakim našim vapajem.

Autor: David Wilkerson