Bog će nešto snažno učiniti usred naših kušnji

On prolazi s nama kroz sve naše kušnje i izvodi nas u pobjedi ako se potpuno uzdamo u Njega.

“Zato ćete klicati od radosti, iako se jedan čas – ako to mora biti – budete ožalostili raznim kušnjama, da se vrijednost vaše vjere, dragocjenija od propadljivog zlata koje se kuša u vatri, pokaže na hvalu, slavu i čast u času kad se objavi Isus Krist, koga ljubite iako ga niste vidjeli; u koga vjerujete iako ga još ne gledate; klicat ćete od veselja neizrecivom i proslavljenom radosti, jer ćete postići cilj svoje vjere: spasenje duša” (1 Pt 1,6-9).

Petar kaže da je za nas neophodno da na jedan čas prolazimo kroz kušnje. Ja bih htio da mogu učiniti da sve moje nevolje u životu traju samo jedan čas. A vi?

Ali Petar ne govori samo o kratkom vremenu, on govori da dok smo na ovoj zemlji, ne možemo izbjeći žarke kušnje koje uzrokuju stres i tjeskobu. Dok smo još u tijelu, ne trebamo misliti da je nešto neobično to što trpimo. Bog zna i zapravo će nešto snažno učiniti usred naših kušnji.

“Zato ćete klicati od radosti” (r. 6). Zašto bi netko klicao od radosti u kušnjama i nevoljama? U grčkom riječi klicati od radosti kao što su ovdje upotrijebljene zapravo znače skakati od radosti. Iste riječi upotrijebljene su i u knjizi Djela kad je hromi čovjek bio iscijeljen nakon što je Petar stavio ruke na njega (vidi Dj 3,9).

Ali klicanje od radosti dok traje trpljenje protivi se logici i jedino se može razumjeti u svjetlu onoga što Gospodin uzrokuje da se dogodi u vašem životu. Trojica hebrejskih mladića bili su bačeni u ognjenu peć, ali umjesto da ih oganj uništi, izašli su iz nje u savršenom stanju – na slavu Božju. Čak je i kralj bio impresioniran njihovom postojanom vjerom u Boga (vidi Dn 3,20-29).

Uživamo čitajući ta svjedočanstva, ali Bog je danas isti kao što je bio tada. On prolazi s nama kroz sve naše kušnje i izvodi nas u pobjedi ako se potpuno uzdamo u Njega.

Autor: Gary Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org