Bogu je vaš život dragocjen. Sve što je potrebno jest da Mu zavapite i On će vas izbaviti iz zamke sotonske.

Riječ Božja govori: ”On će spasiti… nevoljnika koji pomoćnika nema; smilovat će se ubogu i siromahu i spasit će život nevoljniku: oslobodit će ih nepravde i nasilja, jer je dragocjena u njegovim očima krv njihova” (Ps 72,12-14).

Bog govori: ”Svi vi koji ste siromašni, svi vi koji ste u potrebi i koji ste bespomoćni, neprijatelj vas je napao – pali ste u njegovu zamku! Ne znate li da mi je vaš život dragocjen? Sve što je potrebno jest da zavapite i ja ću vas izbaviti iz zamke sotonske!”

David je rekao: ”Eto, jadnik vapi, a Jahve ga čuje, izbavlja ga” (Ps 34,7).

VIDI OVO: 6 zamki koje Sotona koristi kako bi nas odvukao u grijeh

Ne morate znati bezbroj vjerskih izraza, poznavati teologiju ili znati mnogo o Bibliji. To može doći kasnije. Ali jedna je stvar koju morate znati: bez obzira što ste učinili, koliko ste zli možda bili ili ružnih stvari počinili, uvijek ste bili i uvijek ćete biti dragocjeni u Njegovim očima. Krist je rekao: ”Evo stojim na vratima i kucam. Ako tko čuje moj glas i otvori vrata, ući ću…” (Otk 3,19-20).

Zašto stoji? Zašto kuca? Jer se radi o dragocjenom životu i On neće samo tako otići. On ne dolazi da nekoga gura tamo-amo, već uvijek iznova dolazi i govori vašem srcu. ”Pozovi me sada u tvojoj potrebi”, šapće.

Toliko je onih koji su dragocjeni u Njegovim očima. Ako ste grešnik, možda ste u crkvi gdje vas ljudi osuđuju i guraju, tako da se osjećate prljavi i nečisti. Ali sve što oni rade jest da vas osuđuju prema vašem izgledu. No Bog ne radi tako.

On vidi vaš potencijal, ono što može učiniti u vašem životu, kakav miomiris možete postati. On će vam dati radost i ljepotu umjesto nečistoće, prljavosti i pepela.

On će vas osloboditi.

Autor: David Wilkerson