Bog će završiti što je u vama započeo

Bog uvijek završi što započne – a to uključuje oblikovanje vaše osobnosti. Bog vas je oblikovao kako biste poslati sličniji Njegovu Sinu.

Stvoreni ste da budete kao Krist.

No ovo je najbolji dio: Bog će završiti što je započeo ako to ne bude dovršeno u ovom životu. On će oblikovati vašu osobnost te će vas usavršiti u raju.

U Bibliji piše: „Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do Dana Krista Isusa“ (Filipljanima 1,6).

To će biti predivan dan. Na taj dan, vidjet ćete Isusa licem u lice. Svaki neuron u vašem mozgu će poludjeti. Biti ćete preobraženi u Njemu slične.

Vaše slabosti će nestati. Vaša hromost će nestati. Vaši nedostatci i padovi će nestati. Vaše nesigurnosti će nestati.

Biti ćete preobraženi u savršenstvo na taj dan. U potpunosti ćete biti ogledalo slave Božje.

Sada niste ono što trebate biti. Samo ste dio onoga što ćete biti. No, Bog kaže: „To je u redu. Ne žurim. Navijam za tebe svaki korak puta. Samo svaki korak radi sa svrhom jer ću jednog dana završiti što sam započeo. I ti ćeš se preobraziti u meni sličnoga“.

To će biti dan kao ni jedan drugi.

Biblija taj dan opisuje ovako: „Ljubljeni, sad smo djeca Božja i još se ne očitova što ćemo biti. Znamo: kad se očituje, bit ćemo njemu slični jer vidjet ćemo ga kao što jest“ (1. Ivanova 3,2).

Svi smo mi posrnuli u ovoj utrci života. Svi smo imali poteškoće. No, naša utrka nije gotova. Jednog dana ćemo vidjeti Isusa licem u lice. I nikada nećemo biti isti.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com