Ponekad patnja i teškoće mogu djelovati kao da su slučajne, no Bog ima svoje svrhe zbog kojih dopušta da se takve stvari događaju u našim životima.

„Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja“. (Ivan 14, 3) 

Recimo, kao primjer ove priče, da se Isus vraća sutra u 15 sati. Naravno, znamo da ovo nije slučaj, jer je Isus rekao kako nitko ne zna dan ni sat Njegovog povratka. No, zbog onoga što ću reći, recimo da znamo kada Isus dolazi po nas. 

Što mislite da biste radili sutra u 14:45? Mislim da bi ispred nas bilo otvoreno nekoliko Biblija. Molili bismo, pjevali pjesme slavljenja i dijelili evanđelje, u isto vrijeme. 

No, ne znamo kada će se zaista Isus vratiti, ali bismo ipak trebali živjeti svaki dan kao da nam je to posljednji dan, jer će jedan dan to i biti. Trebali bismo živjeti svaki dan kao da je to dan kada će se Isus vratiti, jer će se jednog dana vratiti. 

Biblija je vrlo jasna u ukazivanju toga da se Isus Krist vraća i da se vraća po svoj narod. Stoga, što bismo mi trebali činiti u pogledu tih činjenica? 

VIDI OVO: Bog ima svoju svrhu u tome što dopušta da prolazimo kroz nevolje

U 1. Korinćanima, apostol Pavao izgovara riječi vjernicima koji žive u posljednjim vremenima (osobno vjerujem da se obraća nama): „Tko dakle misli da stoji, neka pazi da ne padne.

Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati“. (1. Korinćanima 10, 12-13) 

Svi smo kušani. Svi se suočavamo s iskušenjima, pogotovo ovih dana. Ovi stihovi podsjećaju nas kako nismo sami u našim borbama. Ponekad patnja i teškoće mogu djelovati kao da se događaju nasumično i besmisleno, no to nikada nije tako. Bog ima svoje svrhe zbog kojih dopušta da se takve stvari događaju u našim životima.

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org