Bog uvijek prisutan
Foto: Unsplash

Kada tek započnete svoj put kao kršćanin, Bog vam često šalje osjećaje potvrde te često odgovara na vrlo sebična i nezrela pitanja i molitve kako biste znali da On postoji. No, kako rastete u vjeri, on će vam pomoći da se odreknete tih ovisnosti.

Božja sveprisutnost i manifestacija Njegove prisutnosti su dvije različite stvari. Jedna je činjenica; druga je često osjećaj. Bog je uvijek prisutan, čak i kada toga niste svjesni, a Njegova prisutnost je toliko duboka da ju se ne može mjeriti samo običnim emocijama.

Da, On želi da osjetite Njegovu prisutnost, ali Mu je važnije da Mu vjerujete nego da Ga osjetite. Živimo po vjeri, a ne po očima ili osjećajima.

Situacije koje će najviše ojačati vašu vjeru jesu one kada vam se život počne raspadati, a Boga nigdje nema na vidiku. To se dogodilo Jobu. On je u jednom danu sve izgubio – obitelj, posao, zdravlje i sve što je posjedovao. Tada, punih 37 poglavlja, Bog nije ništa rekao!

PROČITAJTE: BOG MOŽE IZLIJEČITI VAŠE OSJEĆAJE: 5 negativnih osjećaja koji su krivci za većinu bolesti

Kako slavite Boga kada ne razumijete što se događa u vašem životu, a Bog je tih? Kako ostajete povezani u krizi bez komunikacije? Kako držite oči usmjerene na Isusa kada su pune suza? Činite ono što je i Job učinio: „a ustade Job, razdrije haljinu na sebi, obrija glavu pa ničice pade na zemlju, pokloni se i reče: »Gol iziđoh iz krila majčina, gol ću se onamo i vratiti. Jahve dao, Jahve oduzeo! Blagoslovljeno ime Jahvino!«“ (Job 1,20-21).

Recite Bogu točno kako se osjećate. Ogolite mu svoje srce. Predajte mu svaki osjećaj. Job je to učinio kada je rekao: „Ustima ja svojim stoga branit’ neću,
u tjeskobi duha govorit ću sada,
u gorčini duše ja ću zajecati.“ (Job 7,11).

Zavapio je kada se činilo da Boga nigdje nema: „Kao u dane mojih zrelih jeseni kad s mojim stanom Bog prijateljevaše“ (Job 29,4).

Bog može podnijeti vaše sumnje, ljutnju, tugu, zbunjenost i pitanja.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com