Bog još čini čuda, ali ne nužno ista

Da, Bog još čini čuda, ali ne nužno ista. Kao suvereni Gospodin, on može činiti kako mu je ugodno.

“Mnoštvo govoraše da je zagrmjelo.” (Ivan 12,29)

Bog je upravo bio progovorio iz neba jasnim, artikuliranim glasom. Neki su rekli da je zagrmjelo. Ono što je bilo božansko i čudesno, sveli su na prirodnu pojavu.

Ovo je jedan od načina kako danas možemo objasniti čuda. Možemo ih pokušati odbaciti kao nešto što ne nadilazi prirodnu pojavu.

Ili možemo kategorično reći da je vrijeme čudesa prošlo. Praktično ih možemo odložiti u dispenzacijski pretinac.

VIDI OVO: Bog čini čuda

Treća mogućnost je da idemo u drugu krajnost tvrdeći da smo iskusili čuda koja zapravo nisu ništa doli proizvod bujne mašte.

Pravi pristup je prihvatiti da Bog može i da čini čuda u naše dane. Kao suvereni Gospodin, on može činiti kako mu je ugodno. Ne postoji biblijski razlog zbog kojeg bi trebao odustati od čuda kao sredstva kroz koje se objavljuje.

Čudo se događa svaki put kad se netko nanovo rodi. Ono je moćno očitovanje božanske snage koje oslobađa tu osobu od kraljevstva tame i prenosi je u kraljevstvo Sina Božje ljubavi.

Postoje čuda ozdravljenja onda kad je medicina digla ruke a sva ljudska nada nestala. Zatim, kao odgovor na molitvu vjere, Bog ponekad odabire dotaknuti tijelo i povratiti zdravlje.

Postoji čudo osiguranja potreba kad je novčanik gotovo prazan. Čudo vodstva kad stojimo na raskršću i ne znamo kojim putem krenuti.

VIDI OVO: Bog i danas čini nadnaravna čudesa

Zatim čuda očuvanja kad se, na primjer, netko izvuče bez ogrebotine iz hrpe savijenog lima koja je kratko prije bila automobil.

Da, Bog još čini čuda, ali ne nužno ista. Nikad nije odlučio ponoviti deset pošasti koje je poslao na Egipat.

Premda je Isus Krist isti jučer, danas i zauvijek, ne proizlazi da su njegove metode iste. Činjenica da je podizao mrtve kad je bio na zemlji, ne znači da diže mrtve danas.

I još jedna misao: Ne potječu sva čuda od Boga. Đavao i njegovi agenti mogu ih također činiti. U danu koji će doći druga zvijer iz Otkrivenja 13 zavodit će svojim čudima one koji žive na zemlji.

I danas moramo sva čuda preispitati na temelju Božje riječi i smjera u kojem ona vode ljude.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com

NAJNOVIJE!