Bog kaže: ''Ne boj se dijete moje''!

Ljudi širom svijeta žive u strahu otkako je COVID-19 proglašen pandemijom. Što bismo mi trebali učiniti? Trebamo zazvati ”Onoga koji spašava”!

Život je krhak. No ne bojte se. Koronavirus zahvatio je tisuće ljudi, uzrokujući rašireni strah među svim narodima. Što bismo mi trebali raditi u toj situaciji? David u Psalmu 51, 14 kaže: „Izbavi me od krvi, Bože, Bože spasenja mojega! Tada će jezik moj glasno slaviti milost tvoju“. David nas uči da svoje strahove i nevolje predamo Bogu koji nas voli.

U Psalmu 116, 3.9 David se prisjeća: „Bili su me stegli okovi smrti, spopale me tjeskobe svijeta mrtvih; bio sam upao u tugu i muku. Tada prizvah ime Gospodnje: “Ah, Gospodine, spasi život moj”! Milostiv je Gospodin i pravedan; Bog je naš milosrdan. Čuva malene Gospodin: bijedan sam bio, tad mi on pomogne. Vrati se, dušo moja, u mir svoj; jer ti Gospodin učini dobro! Ti si sačuvao život moj od smrti, oko moje od suza, nogu moju od pada. Hodam pred Gospodinom u zemlji živih“. Nije li prekrasno što se možemo okrenuti Bogu, znajući da će nas On spasiti?!?!?!

VIDI OVO: Trebaju li se kršćani bojati koronavirusa?

Naš Bog je poznat po spašavanju

Biblija nam govori kako je Bog mnoštvo puta spasio svoju djecu. On je prekršio univerzalne zakone i za njih učinio čudesa. Razdijelio je Crveno more i za njih načinio prolaz, osigurao im je hranu u divljini, izlio vodu iz stijene, ne bi li utažio njihovu žeđ.

Kada je na Egipat došlo deset pošasti, Bog je zaštitio svoju voljenu djecu. Izlazak 9, 25-26 kaže: „Tuča potuče po svoj zemlji egipatskoj sve, što je bilo u polju, od čovjeka do živinčeta; sve pobije po polju uništi tuča i polomi sve drveće u polju. Samo u zemlji gošenskoj, gdje su prebivali sinovi Izraelovi, ne pade tuča“.

Bog cijeni odnos

Bog voli svu djecu: „…jer on daje da sunce njegovo izlazi nad zlima i dobrima i da kiša pada pravednicima i nepravednicima“. (Matej 5, 45) Bog svakoga od nas poziva u odnos ispunjen ljubavlju s Njime: „Sada ovako govori Jahve, koji te stvorio, Jakove, koji te sazdao, Izraele: “Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj“! (Izaija 43, 1) Oni koji odgovore na Božji poziv dobiju najbolje od Boga.

VIDI OVO: Dva biblijska načina kako nadvladati strah

Bog je svojoj djeci pružio privilegiju da Ga mogu zamoliti bilo što. Psalam 9, 10 kaže: „Zato se uzdaju u tebe, koji znaju ime tvoje (koji su iskusili i upoznali se s Tvojom milošću); jer koji traže tebe (zanimaju se za Tebe), Gospodine, onih ti ne ostavljaš (po autoritetu Božje Riječi i prava na njihovu nužnost)“.

”Ne boj se”, kaže Gospodin

Psalam 18, 30 nam kaže: „Bog – savršen je put njegov, istinita je riječ Gospodnja. On je štit svima, koji se u njega uzdaju“. Ponovljeni zakon 31, 6 kaže: „Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti“.

U Matejevom evanđelju 11, 28, Isus kaže: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti“. U Psalmu 23, 4 David kaže: „Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom. Tvoj štap i palica tvoja utjeha su meni“.

Bog želi od vas da Mu vjerujete

Kada ste u odnosu s Bogom, On vas čuva. Znajući da vas najveća sila u svemiru čuva je nevjerojatno. Izaija 54, 17 kaže: „Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano. Dokazat ćeš da je zao svaki jezik što na te udari na sudu. To je baština slugu Jahvinih, to im je pobjeda od mene” – riječ je Jahvina“.

VIDI OVO: 4 načina kako vjerom pobijediti strah

Ako ste svoje povjerenje stavili u Boga i prihvatili Isusa kao svoga Spasitelja, bacite sve brige na Njega, jer On će se pobrinuti za vas. Ako niste prihvatili Isusa kao svoga Spasitelja, i vi možete postati članom Božje voljene obitelji, tako što ćete jednostavno Boga pozvati u svoj život!

Autorica: Henrietta Decruz; Izvor: Godtv.com