NaslovnicaDuhovnostŠto god da se događa u svijetu, Bog je na svome tronu!

Što god da se događa u svijetu, Bog je na svome tronu!

Što god da se događa u svijetu, naš Bog, Onaj za koga živimo, kojemu služimo, Kralj kraljeva, još je uvijek na svome tronu.

Biblija, koja je autoritet i Istina, govori nam da je Bog na tronu. Okolnosti, svijet, naše tijelo, neprijatelj naše duše … sve bi nas navelo da vjerujemo u suprotno.

I tako, moramo uzeti Božju Riječ. Danas moramo izabrati čijim ćemo riječima vjerovati. Moramo odlučiti na čemu ćemo danas temeljiti svoje postupke. Hoćemo li vjerovati Božjoj Riječi ili ćemo vjerovati drugačijoj poruci? Hoćemo li živjeti kao da je Božja riječ Istina ili ćemo živjeti kao žrtva naših okolnosti, reagirajući iz straha?

Psalam 2 govori o kralju, našem Gospodinu Isusu Kristu. 4. stih govori o Njemu kao o onome “što na nebu stoluje”.

Što je istina?

Bez obzira kako život danas izgleda, možemo se radovati da je Bog još uvijek na prijestolju. On je Pobjednik!

Budući da smo Njegova djeca i baštinici, nismo žrtve. (Rimljanima 8, 17)

Bog je svladao svijet i “veći je Onaj koji je u nama nego onaj koji je u svijetu.” (1. Ivanova 4, 4)

U Njemu smo više od pobjednika. (Rimljanima 8, 35-37)

Bog je na svome tronu: On vidi “veliku sliku”

Bez obzira na to što se događa u svijetu, bez obzira koliko stvari izgledale izvan kontrole, Bog vlada. To znači da On još uvijek ima kontrolu nad svime.

To možda ne izgleda poput mjesta na kojem stojimo. Ali naša je perspektiva ograničena. Ne vidimo sve. Nemamo prikaz “velike slike”. Mi smo usred bitke, okruženi nemirima, bolestima, ozljedama, patnjama i grijehom svake vrste. Ali Bog vidi “veliku sliku”, On sve vidi (Postanak 16, 13).

Možemo se odmarati i vjerovati Njemu. Znajući da sve vidi i zna, možemo jednostavno podići pogled prema Njemu i vjerovati u Njegovo vodstvo i suverenitet.

Kad god se podsjetimo da smo na strani Pobjednika, da smo dijete Kralja koji je već pobijedio, strah ne može zauzeti svoje mjesto.

“Jahve mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Jahve je štit života moga: pred kime da strepim?” (Psalam 27, 1)

Ako se stvari u vašem životu ne događaju onako kako biste željeli, podsjetite se da je Bog još uvijek na svome prijestolju. Nije sve izgubljeno. On rješava stvari za vaše dobro. Dat će vam snagu da izdržite dok u vama razvija karakter. Ništa nema moć da vas potpuno pretekne sve dok On vlada nad svime.

PROČITAJTE JOŠ: