Bog je na svom prijestolju i vidi kroz što prolazimo

0
Bog je na svom prijestolju i vidi kroz što prolazimo

U svakoj nevolji i borbi, tama može zakloniti naš vidik na Gospoda i dovesti nas u sumnju da Mu vjerujemo.

Ponekad možda ne možemo razumjeti zašto prolazimo kroz određenu situaciju – naša utjeha tada treba biti spoznaja da je Bog na prijestolju, da je dobar i čvrsto drži uzde.

Moramo iznova obnoviti svoj um Riječju Božjom i podsjetiti se kakvom Bogu služimo. Štujemo pobjedonosnog Spasitelja, pobjedonosnog Kralja, svemoćnog Boga koji je vjeran u svemu što govori i milostiv u svemu što radi.

VIDI OVO: Što god da se događa u svijetu, Bog je na svome tronu!

Štovati Boga znači reći Mu da Mu vjerujemo da jest ono što kaže za sebe. Svakodnevno smo suočeni s izborom da Ga priznamo kao velikog i milosrdnog Boga ili da ga zaniječemo.

Svaki čin štovanja je izbor – odluka za vjeru i odgovor Bogu kakvim se On otkriva – bez obzira kakve su okolnosti oko nas. I što veću patnju iskušavamo, naš odabir bi trebao biti pouzdanje u Boga, našeg Izbavitelja.

“Reći ćeš u dan onaj: Hvalim te, Jahve, razgnjevi se ti na mene, ali se odvratio gnjev tvoj i ti me utješi! Evo, Bog je spasenje moje, uzdam se, ne bojim se više, jer je Jahve snaga moja i pjesma, on je moje spasenje.
I s radošću ćete crpsti vodu iz izvora spasenja. Reći ćete u dan onaj: Hvalite Jahvu prizivajte ime njegovo! Objavite narodima djela njegova, razglašujte uzvišenost imena njegova!
Pjevajte Jahvi, jer stvori divote, neka je to znano po svoj zemlji! Kličite i radujte se, stanovnici Siona, jer je velik među vama Svetac Izraelov!”
(Izaija 12)

IZVORSvjetlo istine