NaslovnicaDuhovnostBog nam je dao duhovnu strategiju kako da se odupremo sotoni

Bog nam je dao duhovnu strategiju kako da se odupremo sotoni

Što je Abraham učinio kad su došli lešinari? Pismo govori da ih je rastjerivao. Isto tako, Gospodin nam je pokazao način kako da se i mi pozabavimo s prijetećim lešinarima. Ne trebamo se bojati đavoljih napada jer smo dobili silno oružje za ratovanje.

Kad god se pojavi glas sumnje ili ispitivanja Boga u mom umu, moram ga suočiti s onim što znam o mom ljubljenom Gospodinu. Ne mogu prihvatiti sve misli kao istinite ako su temeljene samo na onome što osjećam u određenom trenutku. One se moraju izmjeriti Isusovim obećanjima za mene o njemu i o pobjedi koju je zadobio za mene.

Jednostavno rečeno, ako su misli koje mi dolaze optužujuće, ako stvaraju sumnju i strah, ako su osuđujuće ili donose osjećaj odbacivanja, znam da nisu od Boga. Svi trebamo biti spremni za takve užasne misli jer one će doći. Čak je i Gospodin Isus bio podvrgnut takvim mislima od neprijatelja tijekom svoga pustinjskog iskušenja.

Bio sam u zajedništvu s nekima od najsvetijih slugu Božjih na zemlji. Mnogi od njih rekli su mi da su nakon posvećenih razdoblja traženja Gospodina, danima posteći te usredotočujući svoj um i srce na stvari Gospodnje, bili mučeni strašnim sumnjama, čak i o samom postojanju Boga.

Jedan mi je sveti prorok priznao: “Nedavno su me mučile zle misli. To mi se dogodilo prvi put u mom životu.” Ali ga je Duh Sveti uvjerio: “Stoj mirno u vjeri. To nisu tvoje misli; one su od sotone. Đavao te želi uvjeriti da si zao kao misli koje šalje. On želi da se pokoleba tvoja vjera. Nastavi dalje i pouzdaj u Gospodina. Nećeš propasti. Pod napadom si jer si uzdrmao temelje pakla.”

Poput Abrahama, moj je prijatelj rastjerao lešinare koristeći Riječ Božju s vjerom. Isto se tako i Isus odupro sotoninim kušnjama u pustinji i đavao ga je ostavio na određeno vrijeme. Znamo da će Bog učiniti isto za nas ako stojimo u vjeri, pouzdajući se u njegova obećanja.

I tako, dragi sveti, kad lešinari dođu na vas donoseći vam misli nevrijednosti i nesigurnosti, otjerajte ih Riječju Božjom. Žrtva do koje vas je Gospodin doveo da je prinesete ugodna mu je i on će je proslaviti.

Autor: David Wilkerson