Bog ne voli mlakost
Foto: Pexels

„Bratskom ljubavi ljubite jedan drugoga; poštovanjem jedan drugoga pretječite; U revnosti ne budite lijeni; u duhu budite ognjeni; Gospodinu služite“. (Rimljanima 12, 10-11) 

Bog ne voli mlakost. Zapravo, On je mrzi. Isus je rekao za crkvu u Laodiceji: „Ali jer si mlak, ni vruć ni studen, povratit ću te iz usta“. (Otkrivenje 3, 16) Bog bi radije želio da smo zapaljeni ili čak i hladni, nego da živimo u jadnim stanjima mlakosti. 

Nema prostora za činjenje golog minimuma. Želimo ljudima pružiti nadu za ovaj život i život koji slijedi. Kralj Salomon, najmudriji čovjek koji je ikada živio, savjetovao je: „I što god nakaniš učiniti, učini dok možeš, jer nema ni djela, ni umovanja, ni spoznaje, ni mudrosti u Podzemlju u koje ideš“. (Propovjednik 9, 10) 

Apostol Pavao pisao je vjernicima u Rimu: „Bratskom ljubavi ljubite jedan drugoga; poštovanjem jedan drugoga pretječite; U revnosti ne budite lijeni; u duhu budite ognjeni; Gospodinu služite“. (Rimljanima 12, 10-11) 

VIDI OVO: Tko su ”mlaki kršćani” koje će Isus povratiti iz svojih usta?

Biti ”ognjen u duhu” može se prevesti kao ”zapaljen” ili ”onaj koji ključa”. Kako održavamo vatru na životu? Tako što stavljamo drva na nju. Nastavljamo hraniti vatru i ona ostaje snažna i postaje sve snažnija. Na isti način, mi održavamo duhovnu vatru živom tako što je hranimo. Jedan način kako to možemo činiti jest slušanjem Božje Riječi. 

Nakon Njegova uskrsnuća, Isus se pojavio dvojici učenika na cesti prema Emaus. Nakon njihovog razgovora s Njime, rekli su: „Nije li gorjelo srce u nama dok nam je putem govorio, dok nam je otkrivao Pisma“? (Luka 24, 32) 

Bi li vas drugi opisali kao osobu koja je zapaljena za Isusa Krista? Ako gorite za Isusa, onda ćete željeti služiti Bogu na neki način i činiti nešto za Njegovu slavu. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org