Bog na nevjerojatan način spasio dvije djevojke od napada čopora pasa

Dvije rođakinje, Isabella George (19) i Rebekah Forgery (20) zauvijek će nositi psihičke i fizičke ožiljke od brutalnog napada pasa koji su doživjele. No nakon godinu dana oporavka, prisjećaju se kako je Bog djelovao preko potpunog stranca. Ova nevjerojatna priča o božanskoj intervenciji, iako prilično teška za slušanje, svjedočanstvo je činjenici da je Bog uvijek uz nas.

Isabella i Rebekah odlučile su se sastati i zajedno trčati na seoskoj cesti u Carroll Countyju, Indiana. To im je bila prilika za malo vježbe, ali i za druženjem. Većina trčanja bila je ugodna. No sve se promijenilo kada su se djevojke približile posjedu njihova djeda.

Četiri agresivna psa uočila su ih, a njihov brutalan napad došao je brzo i nenadano.

Napad

Isabellin dom bio je vrlo blizu. No psi su napali djevojke prije nego su uspjele pobjeći u sigurnost.  Usred polja, psi su počeli okruživati Isabellu i Rebekah. Tada su napali.

Prvi ugriz bio je za Rebekahinu stražnjicu. Pala je na zemlju nakon čega je čopor pasa potpuno pobjesnio i napao.

Vlasnik pasa, Rick, vidio je što se događa. Požurio je pomoći djevojkama, ali su i njega psi uskoro napali.

Brutalni napad pasa koji je policija opisala kao „ludost hranjenja“ trajao je pola sata. Rebekah se savila u loptu, a lice je pritisnula u zemlju. Dok su ju psi grizli i grebali molila se:

„Rekla sam: Bože trebaš nekoga poslati. Trebaš nekoga jako brzo poslati jer sam mislila da, dok sve ovo završi, umrijet ću, jer sam toliko krvarila i neprestano mi se mračilo pred očima.“

Bog šalje pomoć

U blizini, Janet Eikenberry bila je u posjeti kćerinoj kući. Odjednom, preplavio ju je neočekivan val umora. Odlučila je skratiti druženje sa svojom kćerkom. Prvotno je planirala zastati kod kuće svoje majke, ali je ipak odlučila krenuti ravno kući.

Kao rezultat te odluke, krenula je drugačijim putem nego inače. Oko 3 km niz cestu čula je neobičan zvuk – kao zvuk udaranja. Jane je stala autom pokraj ceste kako bi provjerila da nešto nije u redu s njezinim autom. Bila je zabrinuta da nije slučajno udarila u nešto.

Jane nije mogla naći izvor buke pa je krenula natrag u auto. Tada je primijetila da se nešto događa na polju. Čula je vrištanje te joj je krv stala kada je shvatila da svjedoči brutalnom napadu pasa.

Foto: WTHR News
Foto: WTHR News

Spas

Janet nije gubila vrijeme. Uskočila je u svoj ogromni auto i odvezla ga na polje.

Začudo, Isabella je stajala i mahala. Njezina primarna briga bila je Rebehah, tako da je odmah dala upute čim se Janet pojavila.

Isabella je rekla Janet da ostane u autu. Uz pomoć vlasnika pasa, Ricka, podigli su Rebekah u Janetin auto. Nakon toga su upotrijebili njezin mobitel kako bi pozvali policiju.

„Isabella je bila tako snažna, znala je što treba napraviti. Bilo je očito da je pokušavala zaštititi Rebekahu. Još uvijek ju je pokušavala zaštititi i brinuti se o njoj te je pripazila da Rebekah prva primi potrebnu pomoć.“, prisjeća se Jane.

Psi su napravili veliku štetu. No da se Janet nije pojavila tada, bilo bi to još puno puno gore.

„Još uvijek protrnem kada mislim na to.“, rekla je Rebekah, „Samo znam da je Bog odgovorio na moje molitve jer sam se molila i ona se baš tada pojavila.“

Božje djelo u ovom slučaju je nešto čega su svi svjesni.

„Ovo je čudesan dio te priče.“, izjavila je Tabitha, Rebekahina majka.

Posljedice

Brutalan napad pasa ostavio je posljedice na obje djevojke. Ali Rebekah je zadobila najteže ozljede te su ju morali prevesti u bolnicu zračnim putem.

„Jako su mi ozlijedili glavu. Većina mog skalpa na vrhu glave bila je otkinuta, a moja noga bila je izgrižena do kosti“, rekla je Rebekah, „Bilo je jako napeto.“

Tim od približno 30 ljudi radilo je neprestano kako bi spasili Rebekah.

„Doslovno smo morali rekonstruirati njezinu cijelu potkoljenicu, prednji dio bio je potpuno otkinut u napadu.“, rekao je Robert Paul, plastični kirurg u bolnici St. Vincent.

Trebalo je gotovo 150 šavova kako bi se zatvorilo oko 50 rana preko Rebekahinih leđa i ruku. 30 % – 40% njezinog skalpa više ne može stvarati novu kosu. Kirurzi su morali rekonstruirati njezinu cijelu potkoljenicu budući da je prednji dio otkinut u potpunosti.

Ali preživjela je te se oporavlja. Za to su Rebekah i njezina obitelj neizmjerno zahvalni.

„Uspjeli su mi spasiti nogu. Mogu hodati bez proteze što je fantastično, neopisiv sam zahvalna za sve što još imam.“, rekla je Rebekah.

Rebekah s lijeve strane i Isabella s desne; Foto: WTHITV News
Rebekah s lijeve strane i Isabella s desne; Foto: WTHITV News

Prebolijevanje

Nakon užasnog incidenta, sva četiri psa su uspavana. Vlasnik je priznao krivnju te čeka suđenje i osudu.

Što se tiče Isabelle i Rebekah, one se usredotočuju na budućnost. Obje su se vratile na fakultet i raduju se svakom novom danu.

I kada pomislimo da je sve moglo završiti dosta drugačije, Bog je dobar jer je poslao djevojkama posebnog anđela taj dan.

„Ponekad Bog stavi buku u tvoj auto, mislim, jer jednostavno moraš stati.“, rekla je Janet.

NAJNOVIJE!