Bog nije čovjek da te ostavi i zaboravi

Bog nije čovjek da te ostavi i zaboravi

Bog ne postupa kao čovjek: On ne ostavlja i ne zaboravlja svoje prave sluge. On se veže za nas, jer smo članovi Njegove obitelji.

“Sjeti se toga, Jakove, i ti, Izraele, jer si sluga moj! Ja sam te stvorio i sluga si mi, Izraele, neću te zaboraviti!” (Izaija 44, 21)

Naš Gospodin ne može zaboraviti svoje sluge na takav način da ih prestane voljeti. Nije ih izabrao samo na određeno vrijeme, već zauvijek.

On je znao kakvi će oni biti kada ih je pozvao u Božju obitelj. On briše njihove grijehe kao što oblak nestaje s neba, i naravno, On ih neće istjerati van zbog njihovih grijeha koje je već izbrisao. Bila bi to velika hula da pomislim na nešto takvo.

Također, ne može ih zaboraviti do te mjere da prestane razmišljati o njima. Da nas na trenutak zaboravi, to bi bilo na našu propast. Zato nam kaže: “Neću te zaboraviti.”

PROČITAJTE: Što Bog misli o tebi?

Ljudi nas zaboravljaju; čak i oni kojima smo učinili mnogo dobroga mogu se okrenuti protiv nas. Ne možemo zauzeti trajno mjesto u promjenjivim ljudskim srcima; ali Bog ne zaboravlja svoje prave sluge. On se veže za nas, ne zbog onoga što smo učinili za njega, nego zbog onoga što je učinio za nas.

Mi smo tako dugo voljeni i otkupljeni smo velikom cijenom da bismo sada bili zaboravljeni. Isus u nama vidi plod patnje svoje duše i to nikada ne može zaboraviti. Otac vidi u nama nevjestu svoga Sina i Duh vidi u nama Njegov djelotvorni rad.

Gospodin uvijek misli na nas. I danas ćemo biti pod Njegovom zaštitom. O, da ga nikada ne zaboravimo!

Autor: Charles H. Spurgeon