Bog nije obećao život bez problema, ali obećao je svoju prisutnost i snagu

Bog nam nikada nije obećao život bez problema, ali obećao nam je svoju prisutnost i snagu (mentalnu, fizičku i emocionalnu) da prođemo kroz nevolje.

Jedan od najsnažnijih i najprisutnijih strahova koje ljudi iskuse je strah da neće imati ono što im je potrebno.

Želimo se osjećati sigurnima u svakom području svoga života. No, stalno smo napadnuti strahom da nećemo imati sve što nam je potrebno – bilo da su to financije, odnosi ili sposobnost da ostvarimo ono za što nas je Bog pozvao.

Više od bilo koje druge zapovijedi u Svetom Pismu, Bog nam govori da se ne trebamo bojati.

Bog nije obećao život bez problema

Bog nam nikada nije obećao život bez problema, ali obećao nam je svoju prisutnost i snagu (mentalnu, fizičku i emocionalnu) da prođemo kroz nevolje.

VIDI OVO: Kako Bog gleda na naše probleme?

Prije nekoliko godina, moja je prijateljica pošla na rutinski pregled kod liječnika i nekoliko dana poslije je saznala da liječnik sumnja na to da bi mogla imati ne-Hodgkinov limfom, i to najagresivniji oblik bolesti. Rekli su joj da treba obaviti više pretraga i da mogu proći 2-3 tjedna dok se dijagnoza ne potvrdi.

Razgovarala sam sa svojom prijateljicom i upitala je kako je prošla kroz tu neizvjesnost koja je trajala tjednima, i je li se bojala? “Da, bila sam uplašena”, rekla mi je. “Ali sam isto znala, kakav god da bude ishod, sigurno neće biti iznenađujući za Boga.”

Zatim je rekla nešto što bi svima nama moglo biti od pomoći. Rekla mi je kako je shvatila da će, ako se ta tri tjedna bude brinula, a na kraju sazna da ima limfom, zbog toga što se brinula, potratiti dragocjena tri tjedna svoga života. A ako se bude brinula tri tjedna i sazna da nema limfom, isto bi izgubila tri tjedna svoga dragocjenog života. Rekla mi je: “Vjerovala ili ne, nisam izgubila ni minutu sna za tih 21 dan čekanja.”

Kada su nalazi stigli, moja prijateljica je saznala da doista ima ne-Hodgkinov limfom. Operirala se i prošla kroz mjesece kemoterapije. Drago mi je da vam mogu reći kako je ona sada, 10 godina kasnije, savršeno zdrava, a da nije izgubila, ni potratila tri dragocjena tjedna.

Molitva

Naša molitva je: “Oče, hvala Ti što mogu počivati u Tebi i cijeli svoj život staviti u Tvoje sigurne ruke, jer su Tvoji planovi za mene ispunjeni nadom, blagoslovima i puninom života. Molim Te, pomozi mi da odbacim tjeskobnu brigu i shvatim da brigama neću produžiti svoj život za ‘lakat’. Svaki svoj dan predajem Tebi, jer si dobar Otac koji me ljubi vječnom ljubavlju i želi mi dobro. U Isusovo Ime. Amen.”

Autorica: Joyce Meyer

NAJNOVIJE!