Bog nije škrt, On vas voli blagoslivljati

Kod kuće imam neku mačku lutalicu kojoj dajem mlijeko. Ujedno dajem sjemenke pticama koje mi slete u vrt. Ako to činim za životinje, kako se onda neću brinuti za moju djecu i unučad? 

Na isti način, mi ne slijedimo škrtog Boga. Isus je rekao: „Ne boj se, stado malo: svidjelo se Ocu vašemu dati vam Kraljevstvo ” (Luka 12,32). 

Ne služimo Bogu koji oklijeva pokazati nam pažnju. Mi služimo Bogu koji nas voli blagoslivljati i izlijevati Svoju ljubav na nas. 

Isus je ovo doslovno dokazao kada je rekao: „Pogledajte ptice nebeske! Ne siju, ne žanju niti sabiru u žitnice, pa ipak ih hrani vaš nebeski Otac. Zar niste vi vredniji od njih? ” (Matej 6,26). 

VIDI OVO: Bog ima blagoslove za tebe! Moli, nadaj se i ne brini

Apostol Pavao ukazao je da je Bog dokazao svoju ljubav tako što je poslao Svog Sina, Isusa, kako bi umro za nas. U Rimljanima 8 je napisao: „Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? ” (32). 

Pavao je doslovno govorio: „Gledajte, dok ste vi bili grešnici, Bog je dao sve od Sebe tako što je poslao Svog Sina da umre za vas. Zbog toga, kada ste postali Njegova djeca, neće li vam On dati sve što trebate? On će se pobrinuti za vas”. 

Pavao je isto tako vjernicima u Efezu napisao da je Bog onaj „koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti” (Efežanima 3,20). 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ida U.; Izvor: Harvest.org