Bog nikada ne kasni

„U tvojoj je ruci sudbina moja: istrgni me iz ruke dušmana i onih koji me progone!“ Ps 31,15

Svojstveno nam je da očekujemo da Bog na naše molitve odgovori odmah ili barem čim prije. No, On zna kad je pravi trenutak…

Gledajući Olimpijske igre, možemo primijetiti kako je u gotovo svakoj disciplini najbitnije pogoditi pravi trenutak. Vrlo često zlatnu od brončane medalje dijeli samo sekunda pa je pogoditi pravi trenutak od presudne važnosti. Zbog toga mnogi atletičari nakon natjecanja kažu: „Moj je tajming bio savršen“, ili pak: „Tajming mi je bio loš.“

Baš kao i na atletskim natjecanjima, „pravi trenutak“ ima bitnu ulogu i u životu svakoga čovjeka. No, mnogi su ljudi nestrpljivi i vole da se sve odvija onako kako oni žele ili planiraju. Pritom očekuju da Bog na njihove molitve odgovori istoga trena. Ali ponekad treba čekati.

Čekanje je jedno od najtežih stvari s kojima se kršćanin susreće. Teško je odreći se svojih planova i svog „pravog trenutka“ i vjerovati Božjem naumu. Mnogi vjernici duže vrijeme čekaju da Bog djeluje, ali se stvari vrlo često ne odvijaju u skladu s njihovim željama pa se tada čini da se njihova nadanja i želje neće ispuniti nikada.

Ponekad je teško razumjeti zašto Bog ne dopušta da se neke stvari dogode istoga trena. Važno je da vjernici nauče kako Bog zna kada je savršen trenutak. Ponekad dopušta da dok čekamo na savršen, Božji trenutak, prolazimo kroz kušnje. Bog ima plan za naš život i zna sve o nama jer nas je stvorio. Zbog toga mu možemo vjerovati. On nikada ne kasni.

Otkrijte u kojem vam je području teško vjerovati da Bog čeka pravi trenutak. Predajte mu tu brigu u molitvi i recite mu da birate vjerovati njemu i njegovim planovima za svoj život.