NaslovnicaDuhovnostBog nikoga nije razočarao: Neće ni tebe!

Bog nikoga nije razočarao: Neće ni tebe!

Bog brine za svako svoje dijete, nikoga nije razočarao. On je brižan Otac i ima plan za svakoga tko živi u poslušnosti Njemu.

Bog nam daje nadu i snagu za naš život. Ali On nam ne daje uvijek uvid u svoj točan plan i raspored. Iako je to ponekad frustrirajuće, to je često ono što nas drži na nožnim prstima.

Kada slijedimo Boga, naši životi nisu samo naši. Dok prihvaćamo Njegov plan i vjerujemo mu da zna što je najbolje za nas, učimo živjeti s nadom – nadom koja ne razočarava.

Bog nikoga nije razočarao

“Kada je faraon dopustio da narod ode, Bog ih nije poveo prema filistejskoj zemlji, iako je onuda bilo najbliže. Bog je, naime, rekao: ‘Mogao bi se narod predomisliti i vratiti u Egipat kad vidi ratovanje.’ Stoga Bog povede narod zaobilaznim putem, kroz pustinju prema Crvenom moru. Izraelci su napustili egipatsku zemlju naoružani od glave do pete.” (Izlazak 13, 17-18)

Gornji stihovi govore da je Bog vodio Izraelce dužim i težim putem kroz pustinju. Znao je da još nisu bili spremni ući u Obećanu zemlju. Trebalo je vremena da ih odgaja i morali su proći kroz neke teške situacije. Ali cijelo to vrijeme Bog se brinuo za njih i govorio im što želi da čine.

Bog nikoga nije razočarao. Neće ni tebe!
Foto: Unsplash

Isto vrijedi i za naše živote. Božji plan zahtijeva da radimo ono što nam Bog govori i kada On to kaže – bez da ga ispitujemo ili ne pokušavamo sve razumjeti. Želi da svoje pouzdanje stavimo u Njega, jer On zna sve o nama (Psalam 139). Zna sve što mi činimo, što kažemo, što trebamo te zna našu budućnost. Kao brižan Otac, nikada nije razočarao ni jedno svoje dijete. Neće ni tebe!

Molitva za danas:
Dragi Bože, prihvaćam Tvoj plan za moj život. Možda ne razumijem sve što se trenutno događa u mome životu, ali znam da je Tvoj put najbolji za mene. Sve predajem u Tvoje moćne ruke. Vjerujem Ti! Molim Te da mi i nadalje otkrivaš svoj plan za moj život. U Isusovo ime, amen.

PROČITAJTE JOŠ: