Bog obećava da će nas voditi kroz život, ali postoji jedan uvjet!
Foto: Pixabay

Ako povjerimo Bogu naš put, On će nas voditi na takav način da nikad ne zalutamo. Ali očekuje da budemo milostivi i dobri prema našim bližnjima.

“Gospod će te voditi bez prestanka” (Izaija 58, 11)

Što te brine? Izgubio si svoj put? Zalutao si u mračnoj šumi i ne možeš naći izlaz? Stani i pogledaj izbavljenje svoga Boga; On poznaje put i vodit će te ako Ga prizoveš.

Svaki dan nosi sa sobom svoje nedoumice. Kako je samo utješno neprestano osjećati Njegovo vodstvo. Ako sami izaberemo put kojim ćemo ići, odbacujemo Božje upute; ali ako se odričemo naše vlastite volje, On će voditi svaki naš korak na našim putevima, svakog trenutka našeg dana, svaki dan u godini, svake godine našeg života. Samo da se želimo prepustiti tom vodstvu i bit ćemo vođeni; ako želimo povjeriti Njemu naš put, On će nas voditi na takav način da nikad ne zalutamo.

VIDI OVO: Kako prepoznati Božje upute? 

Ali obratimo pozornost za koga je ovo obećanje. Pogledaj jedan stih ranije. “I ako otvoriš dušu svoju gladnome.” Trebamo imati milosti za druge i dati im ne samo ono što bi inače bacili, par suhih kora kruha, nego ono što bismo sami željeli primiti.

Ako pokažemo nježnost našem bližnjemu, koji se nalazi u nevolji, onda će se Bog brinuti za naše vlastite potrebe i bit će neprestano naš Vođa. Gospod Isus će biti naš Vođa, ne onima koji su škrti i onima koji stavljaju terete na siromašne, nego milostivima i dobrima. Takvi putnici neće nikad zalutati!

Autor: Charles H. Spurgeon