NaslovnicaŽivotBOG OZDRAVLJA: Evo što svaki kršćanin treba znati o bolestima i iscjeljenju

BOG OZDRAVLJA: Evo što svaki kršćanin treba znati o bolestima i iscjeljenju

U Bibliji imamo mnoštvo primjera kada je Bog ozdravio pojedince od različitih tjelesnih i mentalnih bolesti. Ozdravlja li Bog i danas, i čini li to uvijek? Što kršćanin treba znati o bolestima i njihovom iscjeljenju?

Liječenje tjelesni i duhovnih bolesti važan je dio Kristove službe. U Bibliji piše: I obilazio je Isus svom Galilejom naučavajući po njihovim sinagogama, propovijedajući Evanđelje o Kraljevstvu i liječeći svaku bolest i svaku nemoć u narodu. (Matej 4,23 JB)

Fizičko iscjeljenje nije najvažniji dar koji Bog može dati. U Bibliji piše: Tu mu donesoše uzetoga koji je ležao u postelji. A Isus, kad vidje njihovu vjeru, reče uzetome: ”Ohrabri se, sinko! Oprošteni su ti grijesi!” (Matej 9,2 KS)

Tjelesno izlječenje nije najvažniji dar koji Bog može dati. U Bibliji piše: Kad gle, doniješe mu uzetoga koji je ležao na nosiljci. Vidjevši njihovu vjeru, reče Isus uzetomu: “Hrabro, sinko, otpuštaju ti se grijesi!” (Matej 9,2 JB)

Ponekad do tjelesnog izlječenja dolazi zato što nas Bog želi duhovno izliječiti. U Bibliji piše: Ali da znate: vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe!” Tada reče uzetomu: “Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući!” (Matej 9,6 JB)

Krist je svojom smrću za naše grijehe osigurao duhovno ozdravljenje. U Bibliji piše: A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. (Izaija 53,4.5 JB)

Čuda ozdravljenja potvrdila su vjerodostojnost prve Crkve. U Bibliji piše: A slijegalo bi se i mnoštvo iz gradova oko Jeruzalema: donosili bi bolesnike i opsjednute od nečistih duhova, i svi bi ozdravljali. (Djela 5,16 JB)

Premda su čuda znak Božjeg djelovanja, budimo uvijek oprezni jer i Sotona može vršiti čuda. U Bibliji piše: To su dusi zloduha što čine znamenja, a pođoše sabrati kraljeve svega svijeta na rat za Dan veliki Boga Svevladara. (Otkrivenje 16,14 JB)

Čuda nikad ne isključuju potrebu za osobnom vjerom. U Bibliji piše: To su dusi zloduha što čine znamenja, a pođoše sabrati kraljeve svega svijeta na rat za Dan veliki Boga Svevladara. Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi. A ova su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu. (Ivan 20,29-31 JB)

Poslušnost Božjim uputama donosi ozdravljenje. U Bibliji piše: Budeš li zdušno slušao glas Jahve, Boga svoga, vršeći što je pravo u njegovim očima; budeš li pružao svoje uho njegovim zapovijedima i držao njegove zakone, nikakvih bolesti koje sam pustio na Egipćane na vas neću puštati. Jer ja sam Jahve koji dajem zdravlje. (Izlazak 15,26 JB)

Bog može izliječiti i neizlječive bolesti. U Bibliji piše: Riječ svoju posla da ih ozdravi i život im spasi od jame grobne. (Psalam 107,20 JB)

Molitva vjere uz simbolično pomazanje uljem, donosi ozdravljenje. U Bibliji piše: Boluje li tko među vama? Neka dozove starješine Crkve! Oni neka mole nad njim mažući ga uljem u ime Gospodnje pa će molitva vjere spasiti nemoćnika; Gospodin će ga podići, i ako je sagriješio, oprostit će mu se. (Jakov 5,14.15 JB)