Bog radi u nama, čak i onda kada ne vidimo odmah rezultate. Bog se nikada ne žuri i nikada neće odustati od nas. 

Neka ove riječi polagano uđu u nas, kako bismo ih razumjeli: „A onome, koji može sve učiniti više nego što molimo ili mislimo, po sili, koja djeluje u nama, Njemu slava u crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja oduvijek, dovijeka! Amen“. (Efežanima 3, 20-21) 

Prečesto, naš fokus usmjeren je na ono što želimo da Bog učini oko nas. ”Kada bi barem promijenio ovu i onu situaciju ili kada bi popravio taj problem, život bi bio bolji”. No Bog nas poziva na to da molimo i razmišljamo na uzvišeniji način; Bog želi promijeniti nas. 

Duh Sveti ima dovoljno moći kako bi preobrazio naše živote iznutra prema van, no takva izmjena je spor proces. Potrebno je vrijeme kako bi duhovni plodovi izrasli i postali zreli.

Zbog toga su nam potrebni strpljenje i vjera, kako bismo mogli vjerovati da Bog radi u nama, čak i onda kada ne vidimo odmah rezultate. Bog se nikada ne žuri i nikada neće odustati od nas. 

VIDI OVO: Bog djeluje u onima koji se uzdaju u Njega

Gospodin ima svrhu za naše živote i On neprestano radi kako bi se ta svrha obistinila. Iako Bog ima plan za svakoga od nas osobno, Bog također ima i jedan sveobuhvatan plan: prilagođavanje svakog vjernika na sliku Njegovog Sina, Isusa Krista. Kako bi to postigao, Bog će nas možda provesti kroz neke probleme i boli. To možda tada neće imati smisla za nas, no Bog točno zna što radi. 

Što biste vi željeli vidjeti da Bog radi u vama? Dok čitate Bibliju, obratite pozornost na kvalitete koje Bog smatra dragocjenima i zamolite Ga neka te kvalitete oblikuje i u vašim životima. Nakon toga oslonite se na Njegova prekrasna obećanja, koja kažu da će Bog učiniti daleko više od onoga što smo Ga zamolili ili što smo zamislili. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org