Bog će biti tvoja snaga za danas!

Bog će biti tvoja snaga za danas!
Foto: Unsplash

Bog je uvijek svjestan svake potrebe svoje djece. Onda kada mislimo da ne možemo dalje, obećava nam Njegovu snagu.

Za većinu ljudi ponedjeljak je težak dan za ustajanje. Zbog nekih obaveza i poslova u životu, ponekad je teško zaspati u nedjelju navečer, jer znamo što nas čeka sljedeći dan. Božja Riječ je prepuna ohrabrenja i stih u nastavku je pravi melem na početku novog tjedna.

“A moj Bog ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4, 19)

Bog je uvijek svjestan svake potrebe svoje djece. Pavao nam govori da će nas Bog opskrbiti svime što nam je potrebno. “Sve” ne uključuje samo duhovne stvari koje su nam potrebne, već i materijalne stvari. Pobrinut će se da imamo dovoljno odjeće, hrane i krov nad glavom.

VIDI OVO: Vodi me, Oče, po svome planu

Pored toga, Bog će se pobrinuti i za to da imamo dovoljno snage za suočavanje sa svakodnevnim životnim izazovima. Tijekom teškog razdoblja u svom životu apostol Pavao je zamolio Gospodina da promijeni njegove okolnosti. Gospodin mu je na to odgovorio: “Dosta ti je moja milost, jer snaga se u slabosti usavršuje.” (2. Korinćanima 12, 9) Gospodin nije uklonio Pavlov teret. Umjesto toga, dao mu je snagu da ostane jak.

“Dokle traju dani Tvoji, trajat će i snaga Tvoja.” (Ponovljeni zakon 33, 25)

Jutarnja molitva

Nebeski Oče, obožavam i hvalim Tvoje veličanstveno ime. Ne postoji nitko poput Tebe: milostiv, pravedan, svet, svemoćan. Kako je divno Tvoje ime na cijeloj zemlji! Moja usta će Te uvijek hvaliti!

Hvala Ti za još jedan divan dan. Budan sam. Živ sam. Blagoslovljen sam!

Tako si dobar prema meni i zahvaljujem Ti na svemu što imam kroz Isusa Krista! Tvoja milost i dobrota prate me sve dane mog života.

VIDI OVO: Molitva na početku radnog tjedna

Gospode, ovo jutro tražim Tebe, Tvoje vodstvo i snagu, jer želim cijeli dan hodati s Tobom. Hvala na Tvojoj velikoj ljubavi. Hvala što brineš o i najmanjim stvarima u mom životu.

Sad sam spreman započeti dan. Amen!

“Sve mogu u Onome koji me jača!” (Filipljanima 4, 13)

Molitve za razne prigode možete pronaći na ovom linku.