Vodi me, Oče, po svome planu

Vodi me, Oče, po svome planu

Nebeski Oče, hvala što si mi darovao još jedan dan života i priliku da mogu živjeti i biti s mojim voljenima. Hvala na još jednom prekrasnom izlasku sunca. Hvala na predivnim zvukovima prirode, od povjetarca koji se širi kroz drveće do cvrkuta ptica. Ti si divan Bog, pun milosti i milosrđa.

Oče, ne znam tko će ili što će danas doći na moj put. Ali znam da si Ti moja stijena i moja tvrđava. Ti si moj štit od svakoga zla. Pomozi mi da se danas usidrim u Tebi. Pomozi mi da hodam po Tvojoj istini, a ne mojim osjećajima.

Kao i svi prethodni, i ovaj dan će imati zahtjevnije trenutke i zato Te molim za novu snagu. Pomozi mi da se mogu nositi sa svim izazovima. Poznate su ti i borbe s kojima ću se danas suočiti. Budi sa mnom dok prolazim kroz njih.

PROČITAJTE: Sve svoje potrebe stavi u Božje ruke i prepusti se Njegovom vodstvu

Oče, tebi su poznate sve moje slabosti. Znaš koliko se svaki dan moram boriti protiv lakozavodljivih grijeha. Ako se spotaknem, neka me Tvoj Duh opomene i potakne da tražim Tvoj oprost. Pomozi mi da svaki puta ustanem. Vjerujem da me Tvoja ruka čuva od svih sotonoskih napada i da nikada nećeš dopustiti da potonem. Ti si iznad svih i svega, Ti si moćan!

Oče, budi uz moje voljene. Blagoslovi moj brak i moju djecu. Prati svaki njihov korak i gdje god budu, bdij nad njima i čuvaj ih. Ti znaš koliko mi je život ispunjen zato što ih imam. Oni su dar od Tebe i zato sam Ti uvijek zahvalan za svakog člana obitelji.

Tvoja Riječ kaže da Ti upravljaš naše korake. Vjerujem da ćeš me voditi na putu koji imaš za mene. A kada budem preslab ići dalje, nosi me u svojim rukama. Amen!

“Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se” (Izaija 40,31).