Bog spasio trojke od prisilnog pobačaja

Da nije bilo Božje savršene organizacije vremena, trojke ovog kineskog para bile bi žrtve prisilnog pobačaja. No Bog je imao veći plan za ova malena tri čuda.

Božanska intervencija spašava kineske trojke

Mensheng i njezin suprug Zhang nisu imali pojma da čekaju dijete kada su se preselili iz Kine u Miami, Floridu. A to je sve bio dio Božjeg savršenog plana. Zbog zabrane rađanja u Kini, čak i najmanja odgoda preseljenja ovog para rezultirala bi prisilnim pobačajem.

Naime, 1979., Kineska komunistička stranka je uvela politiku jednog djeteta. Sukladno s time, kineska vlada može odlučiti tko smije roditi i kada. Taj je zakon odgovoran za smrt preko 400 milijuna nerođene djece.

2015. godine su se mnogi nadali za više slobode kada je Kina objavila politiku dva djeteta. No mnoga svjedočanstva daju naslutiti da se i dalje u jednakoj mjeri forsira pobačaj.

Možete li zamisliti da vas netko prisili da pobacite? Na svu sreću, božanska intervencija Menshengine i Zhangove trudnoće im je omogućila da daju život trima predivnim čudima.

Naravno da nije lako odgajati trojke. A takve su vijesti sigurno bile strašne nakon preseljenja u zemlju u kojoj nisu imali obitelji koja im može pomoći. No Bog je i za to imao plan.

Bog se brine za trojke kineskog para

Netko je par uputio u Heartbeat of Miami – grupu medicinskih klinika koje pružaju podršku trudnicama nudeći besplatni ultrazvuk, testove za trudnoću i savjetovanje. Ta je organizacija prepoznala Božju želju da pomogne trojkama. Paru su pokazali Kristovu ljubav tako što su im ponudili besplatan savjet i pomoć.

„Gospodin je spasio ovu djecu iako su začeta u Kini.“, rekla je predsjednica organizacije, Martha Avila, „Bog im je dopustio da dođu ovdje kako bi njihova djeca mogla živjeti. Bili su prestrašeni što su sami. Nisu imali nikoga u Americi, no u našoj su klinici našli ljubav i podršku te su vidjeli Kristovu ljubav na djelu.“

Martha je vidjela groznu realnost politike jednog djeteta tijekom posjeta Kini u 2015.

„Nisam mogla vjerovati koliko je žena bilo prisiljeno pobaciti svoje drugo dijete. No većina, ako ne i sve, nisu željele pobaciti, nego su na to bile prisiljene“, rekla je.

Otrježnjujuće iskustvo pomoglo je još više motivirati Marthu za pomoć obiteljima. I stvorilo je posebnu vezu između nje i Mensheg i Zhanga.

„Trojke ovog kineskog para su mi dotaknule srce“, rekla je Martha, „Radujemo se u Bogu zbog njih.“

Zahvaljujući potpori koju su primili, Landon, Winston i Auden su došli na ovaj svijet 22.12. Trojke se oporavljaju na intenzivnoj njezi u Miamiju – a to je prilika koju u Kini nikada ne bi dobili.

Hvalite Boga, jer su njegovi putevi uvijek veći od naših.

„Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli“ (Izaija 55,9).

NAJNOVIJE!