Bog sprema nešto dobro za vas

Budite uvjereni, Bog sprema nešto dobro za vas, čak i ako to ne možete vidjeti. On radi i onda kada mislimo da se ništa ne događa.

Život često donosi trenutke koje je teško progutati, poput iznenadne bolesti, gubitka posla, problema u obitelji … Te tablete gorko nam padaju i često se od njih gušimo.

Da biste zadržali nadu usred teških vremena, morat ćete se uhvatiti za ovu istinu:

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8, 28)

Bog sprema nešto dobro za vas

Biblija ne kaže da će svaki događaj u vašem životu biti dobar. I vi i ja znamo da to jednostavno nije istina. Ali to znači da kad pogledate cijeli život, sve u konačnici djeluje za dobro. To je kao da pravite tortu. Možda vam se ne sviđa okus svakog sastojka, ali kad se sve sjedini, ispadne dobrog okusa. Bog želi ispeći nevjerojatno ukusan kolač s vašim životom, a za to želi upotrijebiti čak i neukusne i gorke elemente.

Bog također ne kaže da sve funkcionira zajedno kako mi želimo ili da će svaka priča imati sretan kraj. Neće svaka odluka donijeti dobre rezultate. Ne živi svaki par koji se vjenča idealno do kraja života. Neće svako dijete postati igračem nogometne reprezentacije.

Umjesto toga, stih iz Rimljanima 8, 28 podsjeća da možemo imati apsolutno povjerenje da Stvoritelj svemira čini da sve zajedno djeluje za dobro onih koji Ga vole. On je rekao:

“I sklopit ću s njima Savez vječan, nikad se više neću odvratiti od njih i uvijek ću im činiti dobro.” (Jeremija 32, 40)

Za sve postoji vrijeme

Znate da Bog ima plan za vaš život. Vaša priča u konačnici neće završiti neuspjehom, jer je Bog obećao svoju milost.

On čuje vaše molitve. Sjetite se da služimo Bogu koji može učiniti puno više od onoga što molimo ili mislimo. Samo se smirite! Sad boli, ali čekajte na Njega. Pokazat će se vjernim.

Njegovo smo djelo, stvoreni u Kristu Isusu za dobra djela, koja Bog unaprijed pripravi da u njima živimo. (Efežanima 2, 10)

Vaše su nevolje privremene, ali Gospodin i Njegova ljubav su vječni. Bog se kreće na načine koje trenutno ne razumijete. Budite mirni i dopustite Mu da smiri oluju u vašem srcu.

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

Idite k Njemu u molitvi i ostanite u Njegovoj prisutnosti koliko god je potrebno. Izlijte mu svoje srce, plačite, slavite Ga i na kraju Mu vjerujte da zna što radi i da će učiniti ono što je najbolje!

Bez obzira koliko ste duboko u rupi, Bog nešto sprema za vas. A ako odgovorite s vjerom, dogodit će se dobre stvari. One se događaju jer vas Bog voli. Nije vas napustio – s vama je na vašoj strani.

PROČITAJTE JOŠ: