Bog u svim trpljenjima ima neki naum

Bog se ne raduje u testiranju svoje djece. Biblija govori da je Krist pun razumijevanja za naše kušnje, da suosjeća s našim slabostima.

U Otkrivenju 2,9 kaže crkvi: “Znam tvoja djela i nevolju i siromaštvo.” U biti kaže: “Znam kroz što prolaziš. Ti možda to ne razumiješ, ali ja znam sve o tome.”

Vrlo je važno da shvatimo ovu istinu, jer Gospodin testira i iskušava svoj narod. Pismo kaže: “Iskušavao si nas teško, Bože, iskušavao ognjem kao srebro” (Ps 66,10). Psalmist kaže: “Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga Jahve od svih izbavlja” (Ps 34,20).

Biblija mnogo govori o trpljenjima i kušnjama u životu vjernika. Ali važno je za svakog kršćanina znati i prihvatiti da Bog u svim trpljenjima ima neki naum.

Nikakvo testiranje ne dolazi u naš život a da On to ne dopusti, a jedan od Božjih nauma iza naših kušnji je da proizvede u nama neuzdrmanu vjeru. Petar piše: “… da se vrijednost vaše vjere, dragocjenija od propadljivog zlata koje se kuša u vatri, pokaže na hvalu, slavu i čast u času kad se objavi Isus Krist” (1 Pt 1,7). Petar naziva ta iskustva “požarom koji bjesni” (vidi 4,12).

Dobra vijest je da možemo položiti taj ispit vjere! Pavao piše: “Plemenitu sam borbu izvojevao, trku dovršio, vjeru sačuvao” (2 Tim 4,7). Dakako, Pavao je znao da ima još mnogo posla, ali bio je u stanju iskreno reći: “Možda još nisam dohvatio Krista kao što bih htio niti sam postao savršen. Ali što se tiče vjere i pouzdanja u Boga u svakoj kušnji, znam komu sam vjerovao.”

Usredotočite oči na Isusa i hvalite Boga kroz svako iskušenje. Vaše srce bit će ispunjeno zadovoljstvom dok zahvaljujete i veselite se nad radošću koja vas čeka.

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!