Ne, Bog te ne ignorira
Foto: Pexels

Molili ste i molili. Vaš je dnevnik pun snova i vizija za koje ste se ustrajno molili Bogu, ali vi i dalje čekate. Ipak, znaj da te Bog ne ignorira.

Onda se jednog dana nešto dogodi. Obećanje i unapređenje na koje ste čekali dolazi, ali je stavljeno u ruke nekoga tko niste vi, nekoga za koga ne mislite da je čekao toliko dugo koliko ste vi. Duboko udahnete i kažete sebi: “Ako Bog to može učiniti za tu osobu, On to sigurno može učiniti i za mene.”

Mjeseci prolaze, a vi još uvijek čekate.

Prijaviš se na Facebook ili Instagram i opet vidiš da je netko ono za što moliš. Što sad? Što radite kada vam se čini da vas prilike zaobilaze? Još gore od toga, što učiniti kada se osjećate kao da vas Bog potpuno ignorira?

Bog te ne ignorira … Evo i zašto!

Kada se obećanje stavlja u ruke svih oko vas, a čekanje čini da izgleda kao da je obećanje laž, činite jednu stvar: rastete.

Rastete u svom razumijevanju Boga

Bog ne ignorira svoju djecu i sigurno čuje svaki njihov plač. Kada čekamo na očitovanje Božje volje, možemo se osjećati kao da nas je Bog napustio, ili čak kao da nas kažnjava, ali ništa od toga nije tako.

U mojim vlastitim iskustvima, čekanje mi je pokazalo laži koje je Sotona nametao da vjerujem o Bogu. Godinama sam vjerovao da, ako ne čujem jasan odgovor, to mora biti zato što nisam dovoljno postio ili molio. Daniel 10, 12-14 pokazuje da kada su naša srca istinski usmjerena na traženje Boga, On nas čuje prvi put kada se molimo i uslišava naše molbe.

Čekanje treba izgraditi našu vjeru, a ne uništiti je. Ako otkrijete da čekanje uzrokuje otvrdnuće srca ili vas udaljava od Božje prisutnosti, potičem vas da ispitate svoje misli i uvjerenja o Njegovom karakteru u odnosu na Bibliju.

Mlad bijah i ostarjeh, al` ne vidjeh pravednika napuštena ili da mu djeca kruha prose. (Psalam 37, 25)

“Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli. Kao što daždi i sniježi s neba bez prestanka dok se zemlja ne natopi, oplodi i ozeleni da bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah.” (Izaija 55, 9-11)

Za sve postoji vrijeme

Za sve postoji vrijeme pa će se u Božje vrijeme Njegova Riječ pokazati istinitom u vašem životu. David, Abraham pa čak i sam Isus morali su čekati do određenog vremena da prime očitovanje Božje volje. Razmotrite priču o Josipu. Imao je samo 17 godina kada je podijelio san od Boga sa svojom obitelji, ali taj će san živjeti tek 20 godina kasnije. Nevolje (izdaja od braća i teške godine u ropstvu) su utjecale na oblikovanje njegovog karaktera.

PROČITAJTE: Bog sve okreće na dobro: Ako u to sumnjate, Josipova priča će vam otvoriti oči

Roditelji Ivana Krstitelja bili su neplodni do duboke starosti, ali ne za kaznu (bili su iskreni vjernici), nego da bi on mogao biti preteča Isusa Krista o čemu su govorili proroci. U Njegovo vrijeme, stvari koje je obećao će se dogoditi.

Raste vam želja za očitovanjem Božje volje

Uzmimo za primjer Hanu, Samuelovu majku. Željela je dijete, ali tek kada je stigla do mjesta potpunog beznađa i ovisnosti o Bogu, ispunila se želja njezinog srca. Biblija kaže da ju je Penina (druga žena njezinog muža) imala djece i sigurno joj je bilo teško zbog toga. Međutim, jednog dana joj je bilo dosta, zavapila je Bogu iz sveg srca i On je uslišio njezinu molitvu, ne samo tako što joj je dao Samuela, već što joj je dao i još šestero djece (1. Samuelova 2, 5).

U čekanju otkrivamo koliko nešto želimo od Boga

Čekanje je priprema. Isus je rođen, naučio je hodati, govoriti i podložiti se vlasti pod kojom se našao u ovom svijetu (Luka 2, 51-52). Ako želite voditi, slijedite Njegov primjer. Ako vaše obećanje uključuje davanje ovlasti, naučite se prvo pokoriti. Vlast je, u biblijskoj konstrukciji, služenje (Marko 10, 42-44). Ako se ne možete ponizno podrediti autoritetu nad vama, vodstvo će vas slomiti.

Božja priroda nije zla i Bog ne laže. Kada čekamo, naše povjerenje (ili nedostatak istog) se stavlja na vidjelo. Kada se drugima preda posao, služba ili dijete za koje smo vjerovali, naš karakter, pogledi na Boga i motivi izbijaju na površinu.

Želimo nešto od Boga, ali jesmo li voljni da nas Bog preobrazi dok čekamo?

Čekanje ne znači odbijanje. U vašem čekanju, želim vas ohrabriti da tražite Boga u pogledu Njegovog karaktera, Njegovog obećanja i vašeg karaktera. Bog vas vidi i točno zna što radi.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare